:

:

TV Most

clock

Oktobar 26, 2015   12:05

0

226

Video nadzor prvenstveno zbog bezbednosti učenika

Pod video nadzorom će do kraja godine biti pet škola na teritoriji opštine Gračanica, kao i Obrazovni centar u Lapljem Selu. Na taj način će se znatno poboljšati bezbednost đaka u školama, a i sprečiće se uništavanje školskog inventara.

U toku su radovi na postavljanju video nadzora u OŠ „Kralj Milutin“ u Gračanici. U ovoj školi će biti postavljeno 20 kamera u školskim hodnicima i oko školske zgrade.

„Radovi na uvođenju video nadztora su počeli pre nedulju dana i privode se kraju. Na ovaj način zaštitićemo naše učenike ali i školski inventar“, kaže direktor OŠ „Kralj Milutin“ Vladimir Milkić.

Sredstva za video nadzor obezbedilo je opštinsko Odeljenje za obrazovanje, kulturu, omladinu i sport. Direktorica ovog odeljenja, Gordana Toskić, kaže da se na ovaj način nastavlja sa podrškom obrazovnim institucijama.

„Skoro sve škole po centralnoj Srbiji, a i šire, već duži vremenski period imaju video nadzor. To je prvenstveno zbog bezbednosti učenika i sprečavanja međuvršnjačkog nasilja. Mislim da je bilo preko potrebno da i naše škole dobiju video nadzor“, kazala je Toskićeva.

Pod video nadzorom do kraja godine biće škole „Kralj Milutin“ u Gračanici, „Sveti Sava“ u Sušici, „Knez Lazar“ u Donjoj Gušterici, „Vuk Karadžić“ u Lepini, osnovna škola u Ugljaru i Obrazovni centar u Lapljem Selu.

Izvor: RTV KIM

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva