:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Jul 03, 2023   18:51

0

116

Abazović demantovao optužbe da je deo Skaj komunikacije

Pitanje autentičnosti Skaj komunikacije koja se pojavila u medijima je pitanje za tužioca i on mora to da ispita, izjavio je danas premijer crnogorske tehničke vlade Dritan Abazović, posle sednice Veća za nacionalnu bezbednost.

On je demantovao optužbe da je deo Skaj komunikacije, preneo je RTCG.

Što se toga tiče, Abazović je istakao da je "princip isti za sve".

"Verujem medijima koji se finasiraju legalno, a kada je reč o principu, pompa se diže samo za ono gde postoji osnov sumnje da je počinjeno krivično delo", rekao je Abazović.

Na sednici se raspravljalo o navodima uhapšenog nekadašnjeg službenika Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) izrečenim tokom prepiske sa šefovima kavačkog i kriminalnog klana iz Pljevalja, Radojem Zvicerom i Darkom Šarićem, javile su "Vijesti". 

Kako se ističe, dokaze o komunikaciji uhapšenog tajnog agenta sa pripadnicima narko kartela, crnogorskim istražiteljima ranije je dostavio Evropol.

Crnogorski premijer naveo je da sednica Veća nije bila vezana samo sa Skaj prepisku, već generalno za borbu protiv kriminala.

"Sve što bude zahtev tužilaštva biće brzo sprovedeno", poručio je Abazović i dodao kako veruje da će to biti rešeno u narednom periodu.

On je govorio i o tome da se cigarete, zaplenjene prošle godine u Luci Bar, nalaze u tamošnjem specijalnom hangaru, koji je potpuno zapečaćen.

"Mi smo zbog međunarodnih partnera izgubili 20 miliona evra, jer je moja primarna ideja bila da se one prodaju na međunarodnom tržištu, a s obzirom na to da im ističe rok, svakim danom su sve bezvrednije, pa na te cigarete više ne treba računati", rekao je Abazović.

Istakao je i da bi rasvetljavanje ubistva glavnog i odgovornog urednika dnevnog lista "Dan" Duška Jovanovića 2004. godine, dalo odgovore na mnoga pitanja.

"Tražimo da taj slučaj dobije novu političku dimenziju, a želimo da se u istagu uključe relevantni međunarodni organi", kaže on.

Napomenuo je da su počela ponovna saslušanja u vezi sa ubistvom Jovanovića, kao i da će biti saslušani i inspektori koji su i ranije radili na tom slučaju.

"Čini mi se da je to put da se opet otvori taj slučaj, a na stanovištu sam da je svedok saradnik najbolji i najednostavniji put u rešavanju ovog slučaja", rekao je Abazović.

Izvor: T a n j u g

Dritan AbazovićSkaj aplikacijaCrna Gora
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva