:

:

TV Most

clock

Decembar 14, 2022   12:53

0

291

Advokat Mitrović: Dejan Pantić je nevin čovek koji se u pogrešno vreme našao na pogrešnom mestu

Srđan Mitrović, advokat uhapšenog Dejana Pantića još uvek nije dobio nikakvo obrazoloženje zbog čega je njegov klijent pritvoren, niti zašto mu je određen pritvor od 30 dana. Kako je rekao za TV Most, rok za obrazloženje određivanja pritvora ističe danas.

„Tek na to obrazloženje možemo da uložimo žalbu. Za sada imamo samo nacrt, odnosno dispozitiv rešenja gde je njemu određen pritov u trajanju od 30 dana“, rekao je Mitrović.

Pantiću, koji se već peti dan nalazi u pritvoru, juče su, preko Euleksa, dostavljeni neophodni lekovi za kardiološko oboljenje koje ima.

„Preko Kancelarije za KiM, porodice i svih angažovanih koji su bili uključeni, uspeli smo da on dobije lekove. On je veoma bolestan čovek, operisan pre par meseci, ugrađeni su mu stentovi i pomoć je stigla, rekao bih, u zadnji čas“, istakao je advokat Mitrović.

Porodica, koja na sve načine pokušava da sazna u kakvom je stanju Dejan Pantić , od njegovog hapšenja, nema nikakvih informacija.

„Pokušavamo da saznamo njegovo zdravstveno stanje, međutim, tu nailazimo na veliki broj prepreka, koordinacija koja se između kosovske policije i Euleksa tek uspostavlja, mogla bi da reši taj problem i da se konačno vidi šta se sa tim čovekom dešava“, naveo je Mitrović.

Pantić , koji je optužen za napad na prostorije Opštinske izborne komisije u Severnoj Mitrovici, zapravo živi u zgradi u kojoj se nalaze te prostorije.

„On se tereti za krivično delo izvršenje terorističkog akta. To delo je, navodno, izvršeno 6.12. ove godine u prostorijama OIK-a u severnom delu  Mitrovic, u Ulici Kolašinskoj, gde on stanuje. Te prostorije na koje je izvršen napad, kako se govori u tom zahtevu za određivanje pritvora su bivše prostorije Opštinskog odbora i tu su navodno bačene četiri bombe“, rekao je Mitrović i ukazao da se Pantić našao u pogrešno vreme na pogrešnom mestu. 

Mitrović je dodao da je Pantić prikom davanja izjave ispričao čitav događaj. Naveo je da se vraćao kući iz kupovine.

„Mi smo zatražili da tužilac hitno istupi u cilju dalje istrage i uzme snimke sa kamera koje su postavljene u Bošnjačkoj mahali kao i snimak gde se vidi da on ulazi u svoju zgradu“, rekao je Mitrović i naglasio da će tek da se vidi kakav će biti dalji tok postupka.

„On je nevin čovek koji se neopravdano tereti za nešto što nije učinio“, zaključio je Srđan Mitrović, advokat uhapšenog Dejana Pantića. 

Izvor: TV Most; Foto: TV Most

KiMSrđan MitrovićDejan Pantić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva