:

:

TV Most

Foto: RTV Puls

clock

Mart 19, 2019   13:03

0

305

Akcija dobrovoljnog davanja krvi u opštini Ranilug

Bolnica u Pasjanu i Opština Ranilug organizovali su danas akciju dobrovoljnog davanja krvi u kojoj su, pored zaposlenih u lokalnoj administraciji, učestovali i građani. Do kraja dana  očekuje se da će se pozivu odazvati više od 30 davalaca. 

Svi zainteresovani mogu da daju krv danas do 16 časova, a akcija se sprovodi u zgradi opštine u Velikom Ropotovu. U akciji učestvuje, pored dežurnog lekara, još desetak medicinskih tehničara iz centra u Pasjanu.

„Ova akcija je na naš Zdravstveni centar od izuzetnog značaja jer su zalihe krvi pri kraju. Krv nam je preko potrebna pre svega za porodilje, ali i za urgentne slučajeve“, rekao je Puls glavni medicinske tehničar ZC Gnjilane Sreten Trajković.

Među dobrovoljnim davaocima krvi bio je i potpredsednik opštine Ranilug Davor Petković.

„S obzirom da sam pre dve godine i lično bio životno ugrožen u teškoj saobraćajnoj nesreći, u kojoj su stradali naš gradonačelnik Gradimir Mikić i predsednik Skupštine opštine Saša Aleksić, na svojoj koži sam osetio koliko je važno kada ti neko podari krv“, rekao je Petković, kome je bio ovo prvi put da učestvuje u prikupljanja najdragocenije tečnosti.

Među davaocima, ove godine solidarno se odazvalo i nekoliko Albanaca iz opštine Ranilug. Među njima je i radnik opštine Redžep Tači, koji je već pet puta učestvovao u sličnim humanitarnim akcijama. 

Današnji apsolutni rekorder je, ipak, Novica Đorđević iz Pančela kome je ovo već petnaesti put da je ugroženima podario svoju krv.

Iz Zdravstvenog centra Gnjilane najavljuju slične akcije i u drugim lokalnim samoupravama i  ustanovama u Kosovskom Pomoravlju.

Izvor: RTV Puls

PasjaneRanilugKiMdobrovoljno davanje krvi
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva