:

:

TV Most

clock

Januar 21, 2024   10:31

0

63

Ambasador Brazila: Svaka država ima pravo da izabere svoj politički put

Ambasador Brazila Žoze Mauro da Fonseka Kosta Kouto izjavio je da Brazil pobornik nemešanja u unutrašnje poslove, poštovanja samoopredeljenja zemalja i sveobuhvatnog poštovanja vladavine prava i poručio da svaka država ima pravo da izabere svoj politički put.

On je, u intervjuu za Politiku, istakao da Brazil ceni multilateralizam kao osnovni oblik za interakciju među narodima.

Ambasador Brazila, zemlje koja ne priznaje samoproglašenu nezavisnost Kosova, naveo je da se Srbija vekovima nalazi na raskrsnici i granici između Istoka i zapada, a da značajni delovi njenog stanovništva naseljavaju susedne zemlje, dodajući da bi možda kontinuirana spremnost da se sedne i razgovara mogla biti dobar princip koji treba slediti. 

Odgovarajući na pitanje na kojim poljima bi saradnja Srbije i Brazila mogla biti unapređena, brazilski ambasador je rekao da Ambasada i Vlada Srbije treba da promovišu širi spektar proizvoda i usluga koje će se ponuditi srpskim i brazilskim kompanijama i potrošačima.

"Dobar početak bi mogao biti nedavno osnivanje Privredne komore Brazila i Srbije i skorašnje imenovanje ambasadora Srbije u Braziliji", naveo je ambasador Brazila. 

Ocenio je da ti potezi ukazuju na to da bi se stvari mogle promeniti u bliskoj budućnosti i dodao da bi još jedna dobra početna strategija moglo da bude i učešće na specijalizovanim sajmovima dve zemlje.

Izvor: T a n j u g

SrbijaBrazilKouto
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva