:

:

TV Most

clock

Novembar 21, 2022   18:06

0

97

Ambasador Velike Britanije u Prištini razočaran ishodom dijaloga u Briselu

Ambasador Velike Britanije u Prištini Nikolas Abot izrazio je razočaranje što danas nije postignut nikakav dogovor na sastanku u Briselu i upozorio da trenutna situacija predstavlja opasnost po bezbednost na KiM.

Abot je na Fejsbuku ocenio da je neophodno da se odmah postigne napredak u sporazumu o normalizaciji odnosa koji bi, kako je naveo, sporove oko pitanja kao što su registarske tablice učinio nepotrebnim, prenela je Koha.

"Trenutna situacija predstavlja opasnost po bezbednost i život običnih ljudi na Kosovu i odvraća pažnju vladine misije da poboljša njihove živote. Sve strane moraju da izbegavaju akcije koje bi mogle da dovedu do eskalacije tenzija ili da izazovu bezbednosne pretnje", poručio je Abot .

Visoki predstavnik za spoljnu i bezbednosnu politiku EU Žozep Borelj rekao da je osam sati imao razgovore sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i Aljbinom Kurtijem, ali da nije bilo dogovora.

Borelj je izrazio žaljenje što nije postignut dogovor Beograda i Prištine o tablicama, i pritom uputio kritike na račun vlasti privremenih prištinskih institucija.

Izvor: T a n j u g; Foto: gov.uk

KiMNikolas Abotdijalog Beograda i Prištine
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva