:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Jul 05, 2020   11:57

0

189

Antonijević: U srpskim sredinama na KiM situacija stabilna i pored porasta broja obolelih

Epidemiološka situacija u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji je stabilna i pod kontrolom, rekao je epidemiolog dr Aleksandar Antonijević.

Zabrinjava činjenica da se povećava broj obolelih, ali je dobra vest da oni koji su pre 15 dana bili pozitivni na koronavirus, pušteni su u kućnu izolaciju, radi se o lakšoj kliničkoj slici.

„Od 18.juna kada su počeli da nam se javljaju oboleli, taj broj se povećava, tako da od 203 testirane osobe 43 su pozitivne. U toku današnjeg dana očekujemo rezultate od petka. Malo smo ograničeni sa testovima, ali se borimo da se što veći broj testira“, kaže Antonijević.

Jeste veći broj obolelih, ali nema mesta panici, radi se o lakšim kliničkim slikama, pacijenti se upućuju u kućnu izolaciju. Trenutno je hospitalizovano osam pacijenata na Infektivnoj klinici , jedno lice je u KC Niš i jedno u KC Kragujevac. 

„Malo smo se svi opustili, bojim se da ćemo morati da vratimo neke od mera. Moramo da se odgovorno ponašamo, da nosimo zaštitnu opremu, da poštujemo distancu. Te osnovne mere za početak su najvažnije, ali mislim da ćemo morati da uvedemo i mneke dodatne mere, kako bismo sprečili rapidni porast obolelih“, navodi Antonijević.

Izvor: TV Most

dr Aleksandar AntonijevićkoronavirusKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva