:

:

TV Most

clock

Septembar 19, 2022   21:14

0

136

Ardita Sinani savetnica Aljbina Kurtija za Preševo, Medveđu i Bujanovac

Premijer u Prištini Aljbin Kurti imenovao je Arditu Sinani za političku savetnicu za Preševo, Medveđu i Bujanovac, objavljeno je na sajtu vlade i navedeno da je to prvi korak ka formiranju Kancelarije za te tri opštine.

Kancelarija će biti u sastavu kabineta premijera, a njime će koordinirati Ardita Sinani.

Dodaje se da će kancelarija biti u funkciji poboljšanja položaja Albanaca u tim opštinama, održavanja dobrih odnosa i povećanja institucionalne saradnje za zaštitu i unapređenje njihovih prava, kao potreba i nužnost vremena.

Ardita Sinani bila je predsednica opštine Preševo. Odlukom lokalne skupštine smenjena je a na tu dužnost izaban Šćiprim Arifi sa kojim članovi aktuelne vlade u Prištini odbijaju zvanične kontakte.

Kada su ovog meseca zamenik premijera Besnik Bisljimi i ministarka prosvete Arberie Nagavci obišli opštine juga centralne Srbije nisu posetili i Preševo. Prema rečima Šćiprima Arifa, ovaj namerni propust ima dužu istoriju.

Arifi je tada rekao da se gnev Kurtijeve vlade, koji je, prema njegovim rečima, podstakao ministar Ljiburn Aljij, pojavio kada je postao gradonačelnik Preševa, svrgavajući Arditu Sinani.

Izvor: RTS

KiMKurtiArdita SinaniBujanovaMedveđaPreševo
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva