:

:

TV Most

clock

Maj 05, 2021   17:50

0

178

Arlov: Poziv da deca s Kosova i Metohije posete Mostar

Srpsko prosvetno i kulturno društvo Prosvjeta Gradski odbor Mostar uputilo je danas poziv predsedniku Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Miloradu Arlovu da deca sa Kosova i Metohije posete Mostar.

Arlov je danas posetio Mostar gde se u Vladičanskom dvoru u Mostaru sastao sa zamenikom predsednika Gradskog vijeća Mostara Veliborom Milivojevićem, mostarskim sveštenikom Duškom Kojićem i predsednicom SPKD Prosvjeta Gradski odbor Mostar Sanjom Bjelica Šagovnović.

Arlov je izjavio da je danas u Mostaru predstavnicima crkvenog, političkog i kulturnog života Srba u Mostaru predstavio aktivnosti Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji.

- Razgovarali smo o projektima našeg Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji. Izuzetno mi je drago što su izrazili želju da učestvuju u dolasku dece sa Kosova i Metohije u Mostar kroz projekat "Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske". Želim im svu sreću u njihovom radu i delovanju i da se izbore i očuvaju srpski duh u Šantićevom gradu - kazao je Arlov.

Izrazio je nadu da će deca s Kosmeta posjetiti Mostar, ako ne ove, onda iduće godine i da će se saradnja nastaviti.

Predsednik SPKD Prosvjeta Gradski odbor Mostar Sanja Bjelica Šagovnović naglasila je da je Prosvjeta uputila deci Kosova i Metohije da posete Mostar i budu gosti deci iz Mostara.

- U Prosvjeti imamo dopunsku nastavu srpskog jezika, istorije i kulture, tako da bi deca koja pohađaju tu nastavu bila domaćini deci s Kosmeta. Želje bih da se to realizuje već ove ili iduće godine i da učestvujemo u tom značajnom projektu - istakla je Bjelica Šagovnović.

Zamenik predsednika Gradskog vijeća Mostara zahvalio se Arlovu na poseti i svemu što je do sada uradio za narod i decu sa Kosova i Metohije.

- Drago nam je da se projekat posete dece širi i da se deca sa Kosova i Metohije i Republike Srpske zbliže, te da i Mostar bude deo te priče, Svako druženje i razmena iskustava je obogaćivanje i osposobljavanje. Nadam se da će deca Mostara na adekvatan način prezentovati sve ono što mi jesmo, naše specifičnosti ali i bogatstvo multietničkog i multikulturnog grada - kazao je Milivojević.

On se nada da će ovaj projekat biti primer kako se treba družiti i zbližavati.

Sveštenik Duško Kojić kazao je da će Srpska pravoslavna crkvena opština Mostar zajedno s “Prosvjetom“ učestvovati u realizaciji ovog projekta.

- Drago nam je da smo se dogovorili da mi budemo dobri domaćini deci s Kosova i Metohije. Nama Kosmet mnogo znači i po uspomeni na našeg episkopa Atanasija uvek se radujemo svim gostima sa Kosova i Metohije - naveo je Kojić.

Arlov je Mostarcima uručio knjigu "Humano srce Srpske", a za Sabornu crkvu u Mostaru je poklonio bistu blaženopočivšeg patrijarha srpskog Pavla, izrađenu u Leposaviću na Kosovu i Metohiji.

Izvor: RTRS

KiMArlovMostarSpojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva