:

:

TV Most

clock

Oktobar 02, 2022   12:07

0

157

Arlov: Sa braćom iz Gračanice, a u našem Novom Sadu

Na tradicionalnom novinarskom takmičenju u kuvanju riblje čorbe na Novosadskom sajmu, osim novara, snimatelja i fotoreportera, našla su se i poznata lica – gosti iz Repiblike Srpske i Gračanice, predsednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorad Arlov i načelnik Kosovskog upravnog okruga Srđan Popović.

Arlov i Popović su ranije zakazali ovaj sastanak u Novom Sadu, a iskoristili su i  priliku da se kao gosti novosadske sedme sile uvere u to kako novinari “zakuvavaju”.

“Uvek kad sam sa braćom iz Gračanice meni je puno srce, a ovog puta posebno jer smo u našem Novom Sadu, našoj srpskoj Atini. Sa Srđanom Popovićem sam još ranije dogovorio da se sastanemo kako bi dogovorili detalje naše akcije namenjene deci osnovnoškolskog uzrasta sa područja Kosova i Metohije, Drago mi je i što smo imali priliku i da se družimo sa novosadskim novinarima i  u opuštenoj atmosferi predstavnike medija upoznamo sa aktivnostima Odbora na čijem sam čelu” –, izjavio je Arlov, naglasivši da je prijatno iznenađen umećem koji su novinari pokazali pripremajući riblju čorbu.

Srđan Popović je rekao da su se sastali u Novom Sadu , jer Arlovu nije dozvoljeno da poseti Gračanicu i Kosovo i Metohiju..

“Dogovorili smo niz akcija koje ćemo realizovati u narednom periodu. Posebnu zahvalnost dugujem novosadskim novinarima koji su nas pozvali da prisustvujemo njihovom tradicionalnom druženju i mogu reći da su pokazali da su odlični kuvari, što me nije ni iznenadilo obzirom da je riblja čorba “rođena” na prostorima severne Srpske pokrajine”,   rekao je Popović.

On je dodao da je delegacija iz Gračanice prisustvovala i kulturnoj manifestaciji “Dobrovoljac, Srbin, borac” koja je održana u Tankosićevu, mestu nadomak Novog Sada.

Izvor: RTV Gračanica; Foto: RTV Gračanica

ArlovSrđan PopovićNovi Sad
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva