:

:

TV Most

Foto: EPA

clock

Jun 08, 2023   16:33

0

44

Avganistan: U eksploziji poginulo 11, povređeno više od 30 osoba

Najmanje 11 ljudi  je poginulo, a više od 30 povređeno u eksploziji na severu Avganistana, tokom komemoracije lokalnom zvaničniku talibanskih vlasti, koji je poginuo u napadu ranije ove sedmice, rekli su zvaničnici.

Ministarstvo unutrašnjih poslova u Kabulu saopštilo je da je više od 30 ljudi povređeno u eksploziji u Badahšanu, provinciji na krajnjem severu Avganistana, koja se graniči sa Kinom i Tadžikistanom.

Cilj napada bili su učesnici komemoracije zameniku guvenera Badahšana, Nisaru Ahmadu Ahmadiju, koji je ubijen u utorak. Ahmadi je sahranjen u sredu, podseća AP.

Niko još nije preuzeo odgovornost za današnju eksploziju. Militanti Islamske države preuzeli su odgovornost za eksploziju automobila bombe u kojoj je ubijen Ahmadi.

Talibanska administracija izvodi akcije protiv pripadnika Islamske države, koja je preuzela odgovornost za nekoliko velikih napada u gradskim centrima.

Islamska država ima na meti zvaničnike talibanske administracije i preuzela je odgovornost za ubistvo načelnika severne provincije Balk u napadu u martu.

Izvor: T a n j u g ; foto: EPA

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva