:

:

TV Most

Foto: RFE/RL

clock

Oktobar 16, 2019   12:29

0

161

Bečić: Osveta odlazećih vlasti Prištine i zastrašivanje Srba

Predsednik skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti Igor Bečić ocenio je da jutrošnji upad jedinica ROSU na sever Kosova i Metohije "predstavlja osvetu odlazećih prištinskih vlasti zbog debakla koji su ponovo doživeli u Interpolu".

"Da su ikada imali ozbiljnu nameru da reše ubistvo Olivera Ivanovića, ne bi na svaki način izbegavali saradnju sa našim pravosudnim organima i dostavljanje relevantnih forenzničkih dokaza na analizu", naveo je Bečić u pisanoj izjavi.

On je ocenio da su njihovi izgovori za jutrošnje nasilje irelevantni i da je njihova jedina funkcija zastrašivanje preostalog srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji u cilju proterivanja i stvaranja etnički čiste teritorije.

"Iskreno, ni od nove administracije ne očekujem neki bitno drugačiji tretman Srba na Kosovu i Metohiji", ističe Bečić ukazujući da pokušaj prekrajanja izbornih rezultata i nagoveštaji namera da se zabrani Srpska lista, kao legitimni predstavnik srpskog naroda, govore da ćemo i od nove administracije moći da očekujemo kršenje međunarodnih propisa.

On je apelovao na međunarodnu zajednicu da preduzme adekvatne i konkretne mere kako bi se osigurala bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji.

"Zaista je krajnje vreme da se Srbima na Kosovu i Metohiji obezbede uslovi za normalan život i rad, da se zaštite njihova osnovna ljudska prava koja su svakog dana ugrožena", istakao je Bečić.

On je povodom povlačenja aplikacije takozvanog Kosova za članstvo u Interpolu ocenio da je to još jedna u nizu potvrda da predsednik Vučić vodi ozbiljnu i mudru međunarodnu politiku, kojom podiže ugled Srbije u celom svetu.

"Kao predsednik Odbora za kontrolu službi bezbednosti, želim najiskrenije da čestitam ministru Stefanoviću i svim pripadnicima policije na ovom uspehu. Povlačenje kandidature je bio logičan korak jer je Ramušu Haradinaju postalo jasno da će doživeti neuspeh i da se međunarodna podrška koju su imali osipa iz dana u dan", zaključio je Bečić.

Izvor: Танјуг

KiMBečićupad ROSU
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva