:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Mart 21, 2019   16:03

0

234

Belhaž: Maroko ne menja stav o KiM

Ambasador Maroka u Srbiji Muhamed Almin Belhaž potvrdio je, u razogovoru sa predsednicom poslaničke grupe prijateljstva sa Marokom Stefanom Miladinović, stav njegove zemlje po pitanju teritorijalnog suvereniteta i integriteta Srbije i istakao da će Maroko podržati Srbiju u svim međunarodnim i parlamentarnim forumima.

Muhamed Almin Belhaž je ukazao na odličnu bilateralnu saradnju dve države u protekloj godini i izrazio nadu za njenim daljim inteziviranjem.

Ambasador Maroka ističe da je 2018. godina bila plodonosna i uspešna za obe zemlje, o čemu svedoče uzajamne posete visokih zvaničnika i potpisani sporazumi iz ekonomsko-trgovinske oblasti, kulture i vazdušnog saobraćaja.

Podseća da je početkom ovog meseca, na obostranu korist, započet pregovor o zaključenju sporazuma o slobodnoj trgovini dve zemlje, koji bi predstavljao prvi dokument takve vrste između Srbije i neke od država Afrike.

Belhaž je u posetu Maroku pozvao delegaciju srpskog parlamenta u čijem sastavu bi bili predstavnici poslaničke grupe prijateljstva sa Marokom i predsednik Odbora za spoljne poslove.

"Odnosi Srbije i Maroka u usponu" 

Stefana Miladinović je istakla da su odnosi Srbije i Maroka prijateljski i u stalnom usponu i istakla da nema otvorenih političkih pitanja. 

Saglasila se sa ambasadorom da je ostvarena saradnja u proteklom periodu veoma uspešna i da je treba intenzivirati, naročito u oblasti bezbednosti i odbrane.

Miladonovićeva je zahvalila ambasadoru na principijelnom stavu Maroka u pogledu nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, kao i na poziciji zauzetoj prilikom glasanja za članstvo tzv. države Kosovo u Parlamnetarnoj skupštini Frankofonije i u drugim međunarodnim organizacijama.

Na sastanku u Domu Narodne skupštine, sagovornici su se saglasili da uzajamne posete parlamentaraca, mogu doprineti jačanju parlamentarne saradnje u svim oblastima, kroz razmenu mišljenja i iskustava.

Zaključeno je da će dve strane nastaviti da sarađuju u međunarodnim organizacijama u skladu sa svojim interesima, kao i da će uvek davati prednost mirnom rešavanju svih otvorenih pitanja i sukoba u svetu.

Izvor: RTS

Muhamed Almin BelhažMaroko
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva