:

:

TV Most

clock

Mart 12, 2015   12:05

0

173

Bez ekonomske sigurnosti povratak nije moguć


Sastanak je održan povodom zahteva za stvaranje uslova za povratak koji su uputile porodice iz Slovinja. U tom cilju plan je da se zainteresovanim raseljenim i interno raseljenim porodicama iz ovog mesta sagrade kuće u mestu Suvi Do u opštini Gračanica.

Na sastanku su dogovoreni dalji koraci, poput formiranja radne grupe koja će se baviti rešavanjem njihovog povratka i rešavanja stambenog pitanja.

Predsednik opštine Gračanica Vladeta Kostić, koji je prisustvovao sastanku, je istakao da se u taj proces moraju uključiti sve organizacije koje su zadužene za proces povratka. Istakao je da se akcenat mora staviti na održivom povratku.

„To znači da se barem jednom članu povratničkih porodica mora obezbediti stalni prihod, jer u suprotnom povratak neće biti moguć“, kazao je Kostić i dodao da će u tom procesu opština Gračanica aktivno učestvovati.

Prema podacima Kancelarija za povratak za povratak i rešavanje stambenog pitanja prijavilo se 13 raseljenih i desetak interno raseljenih porodica iz Slovinja.

Sastanku predstavnika Kancelarije za povratak opštine Gračanica i opštine Lipljan prisustvovali su i predsavnici OEBS-a, UNHCR-a, KAAD-a, KFOR-a, Minisarstva za zajednice i povratak i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Izvor: Radio Gračanica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva