:

:

TV Most

clock

Oktobar 10, 2023   12:55

0

112

Borelj pozvao izraelskog i palestinskog šefa diplomatije na sastanak u Omanu

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj pozvao je izraelskog šefa diplomatije Elija Koena da danas u Omanu prisustvuje hitnom sastanku ministara spoljnih poslova zemalja EU sa Savetom za saradnju arapskih zalivskih država, posvećenom dešavanjima u Izraelu i u regionu Bliskog istoka.

"Pozvao sam izraelskog ministra spoljnih poslova da se pridruži sastanku ministara spoljnih poslova EU. Pozvao sam i ministra spoljnih poslova palestinskih vlasti Rijada al-Malkija da se obrati skupu i iznese stavove palestinskih vlasti", objavio je Borelj na platformi Iks (Tviter).

Borelj je ponovio da je najoštrije osudio brutalne napade Hamasa na Izrael i izrazio duboko žaljenje zbog gubitka života.

"Ministarski sastanak počinje u Muskatu. Imamo sastanak sa istorijom: moramo udružiti snage da smirimo situaciju u Izraelu/Palestini i radimo na dugoročnim rešenjima. Moramo da ojačamo naše strateško partnerstvo, za prosperitet i stabilnost oba regiona", saopštio je visoki predstavnik Evropske unije (EU) za spoljnu i bezbednosnu politiku Žozep Borelj.

Izvor: T a n j u g

BoreljIzraelPalestinarat
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva