:

:

TV Most

Foto: TASS

clock

Jun 18, 2022   11:56

0

130

Borisov: Proučavamo zaplenjeno zapadno oružje i tehniku

Zapadno oružje i tehniku koji su zaplenjeni u Ukrajini proučavaju specijalizovani ruski instituti, izjavio je potpredsednik ruske vlade Jurij Borisov.

 

Borisov je dodao da ne misli da će detalji o ruskoj tehnologiji biti otkriveni zbog toga što ruska vojska u Ukrajini upotrebljava novo naoružanje, poput raketnog kompleksa "Kindžal", navodi Sputnjik.

"Naoružanje je previše složen visokotehnološki proizvod, čak i ako ga rastavite na sastavne delove i pokušate da ga proizvedete, ne mora da znači da ćete dobiti iste tehničke parametre“, izjavio je Borisov, prenosi Sputnjik.

On je dodao da predaja vojne tehnike sovjetske i ruske proizvodnje Ukrajini predstavlja kršenje međunarodnih obaveza i da će je Rusija uništavati pre nego što stigne u zonu borbenih dejstava.

„Zemlje NATO-a bukvalno usisavaju iz cele Evrope razno oružje koje smo još u sovjetsko vreme isporučivali zemljama Varšavskog pakta. One to oružje i rezervne delove za njega sklapaju, popravljaju i predaju Oružanim snagama Ukrajine. Šta da radimo s tim? Preživećemo, borićemo se i uništavati tu tehniku pre nego što počne da se koristi u borbi“, naveo je Borisov na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu, prenosi Sputnjik.

Rusija koristila Su-57 tokom specijalne operacije u Ukrajini

Rusija je koristila borbene avione pete generacije Su-57 tokom specijalne operacije u Ukrajini, izjavio je danas zamenik ruskog premijera Jurij Borisov.

Avioni su leteli pojedinačno, ali i nekoliko aviona u koordinaciji i veoma efikasno su koristili oružje, rekao je on za Interfaks na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu.

"Avion se pokazao kao efikasan, kritike su veoma dobre", rekao je zamenik ruskog premijera.

Prema njegovim rečima, unutrašnje naoružanje funkcionisalo je besprekorno.

Su-57 je razvila kompanija Suhoj i proizvodi se u Komsomolskom na Amuru.

Ovo je višenamenski lovac pete generacije dizajniran za uništavanje svih vrsta vazdušnih ciljeva u dalekoj i bliskoj borbi, za uništavanje neprijateljskih kopnenih i površinskih ciljeva uz savladavanje sistema PVO.

Njegov prvi let je obavljen 29. januara 2010. godine.

Izvor: T a n j u g

Jurij Borisovnaoružanjezaplenjeno oružjeUkrajinaRusijaSU 57
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva