:

:

TV Most

clock

Mart 24, 2019   8:52

0

289

Britanski mediji: Ministri se pobunili protiv Tereze Mej

Svetski mediji javljaju da su se ministri u britanskoj vladi otvoreno pobunili protiv premijerke Tereze Mej i traže njenu smenu. Njihov plan je da pregovore o Bregzitu završi privremeni premijer.

Tereza Mej bi mogla da dobije podršku sa svoj sporazum sa Briselom u Donjem domu parlamenta ako obeća da će napustiti mesto premijerke, rekli su za Bi-Bi-Si konzervativni poslanici.

Neki od njih su, kažu nevoljno, spremni da stanu iza tog sporazuma ako dobiju uveravanja da će neko drugi voditi poslednju fazu pregovora sa Evropskom unijom.

Britanski mediji pišu da ministri u njenom kabinetu kuju zaveru i organizuju državni udar a kako navodi dnevnik Sandej tajms, reč je o šest ministara koji žele da premijerkin zamenik Dejvid Lidington preuzme mesto prvog čoveka vlade do formalnih izbora.

Premijerka je na sve većem udaru da odstupi pošto je tokom nedelje morala da zatraži odlaganje Bregzita. Ona i pored svega ne odustaje – novo glasanje o sporazumu moglo bi biti organizovano naredne nedelje, ali samo ako bude uverena da ima dovoljno podrške.

"Nadam se da svi možemo da se saglasimo da se nalazimo u odlučnom trenutku. Učiniću svaki napor da bih osigurala da izađemo iz Unije sa dogovorom i da Britanija može da krene napred", rekla je Mejova.

Izvor: Танјуг

Mejministripobuna
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva