:

:

TV Most

Foto: Instagram / Ana Brnabić

clock

Oktobar 25, 2023   18:34

0

93

Brnabić i Bilčik: Razgovori o situaciji na Zapadnom Balkanu i izborima

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimirom Bilčikom u Briselu imala odličan sastanak i da su razgovarali o trenutnoj situaciji na Zapadnom Balkanu i važnosti regionalne saradnje i očuvanja mira i stabilnosti.

Ana Brnabić je sa Vladimirom Bilčikom razgovarala i o predstojećim izborima u Srbiji i preporukama ODIHR-a za njihovo održavanje.

"Pored posmatračke misije ODIHR, poziv za posmatranje izbora uputićemo i delegacijama Evropskog parlamenta i Parlamentarne skupštine Saveta Evrope. Drago mi je što naši međunarodni partneri prepoznaju napore koje ulažemo na polju unapređenja izbornog procesa. Hvala na podršci", napisala je Brnabić na Instagramu.

Brnabić danas i sutra učestvuje na forumu “Global Gateway“ u organizaciji Evropske komisije, u okviru koga će se sastati sa komesarom EU za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varhejijem, komesarkom EU za unutrašnje poslove Ilvom Johanson, a večeras će učestvovati na večeri koju organizuje predsednica EK Ursula fon der Lajen.

Izvor: TV Most

Ana BrnabićVladimir BilčikEvropski parlamentZapadni Balkan
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva