:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Jul 25, 2023   12:14

0

75

Brnabić: Obustavljen rad Anketnog odbora jer se uvažila molba roditelja

Premijerka Srbije Ane Brnabić rekla je danas da je rad Anketnog odbora koji treba da utvrdi sve činjenice i okolnosti koje su dovele do masovnih ubistava koja su se dogodila u Srbiji obustavljen jer se uvažila molba roditelja da se prekine sa njegovim postupanjem, dodajući da oni imaju tapiju na bol.

Brnabić je na TV Hepi podsetila da su 20. jula punomoćnici porodica nastradale dece u tragediji u OŠ "Vladislav Ribnikar", kao i članovi porodica poslali molbu različitim institucijama da se zastane sa radom Anketnog odbora, navodeći da je je to učinjeno jer se čula molba roditelja i da će tako uvek biti.

Dodala je da su članovi porodice, između ostalog, apelovali na vladu i njene članove da izdaju saopštenje i preduzmu radnje kojima će zaštiti rad Tužilaštva i sudova i očuvati samostalnost i nezavisnost njihovog postupanja, navodeći da je taj apel uvažen jer oni imaju tapiju na bol.

"Mislim da roditelji imaju tapiju na bol i kada oni apeluju u ime njihove dece ko smo mi i bilo ko od nas da to dovede u pitanje. Ko je Marinika Tepić? Dokle ide beščašće, neljudskost i bezobzirnost tih političara, šta je poenta njihova. Mi ćemo uvek čuti poruku roditelja, ali pitanje je zašto je oni ne čuju. Porodice su do te mere razorene u svom nesagledivom bolu da svima nama šalju molbu, ne zahtev", rekla je ona.

Brnabić je navela i da je osnivanje Anketnog odbora zahtevao deo opozicije, a da na sednici nisu glasali za njegovo formiranje, jer, kako je rekla, nisu bili prisutni.

"Oni insistiraju na radu Anketnog odbora jer žele da pozovu na saslušanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića", navela je ona.

Brnabić je ocenila da je izjava poslanice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić kako roditelji ubijene dece u OŠ Vladislav Ribnikar nemaju tapiju na bol najmonstuiznija izjava u istorji političkog delovanja u Srbiji i šire.

Izvor: T a n j u g

Ana BrnabićAnketni odbor
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva