:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Januar 17, 2022   11:00

0

131

Brnabić: Važna odluka, veliki korak u jačanju vladavine prava

Premijerka Ana Brnabić zahvalila je danas svim građanima koji su izašli na referendum, a posebno onima koji su na listiću zaokružili "da", jer će zahvaljujući uspehu na referendumu Srbija po prvi put dobiti nezavisno pravosuđe i samostalno tužilaštvo.

 

"Čestitam svim građanima Srbije na uspehu referenduma. Napravili smo veliku korak u jačanju vladavine prava i daljoj demokratizaciji našeg društva", napisala je Brnabić na svom zvaničnom instagram profilu.

Premijerka je naglasila da će Srbija po prvi put u svojoj istoriji dobiti nezavisno pravosuđe i samostalno tužilaštvo, čime nastavljamo da jačamo naše institucije.

Izrazila je uverenje da ćemo svi tek u godinama pred nama shvatiti koliko je veliki i značajan posao urađen u nedelju, 16. januara 2022. godine.

"Hvala svima koji su izašli na referendum, posebno onima koji su zaokružili "DA", čime su pomogli da bude doneta veoma važna odluka za budućnost naše zemlje", poručila je Brnabić.

Prema poslednjim rezulatima koje je Republička izborna komisija objavila sinoć u 22.30, na osnovu 34,68 odsto obrađenih glasačkih mesta, za promenu Ustava u oblasti pravosuđa glasalo je 61,84 odsto birača, a protiv 37,10 odsto.

Izvor: T a n j u g

Ana Brnabićreferendum
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva