:

:

TV Most

clock

Oktobar 17, 2022   14:03

0

166

Da uvedemo sankcije Rusiji, potapšali bi nas i nastavili pritiske

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas, odgovarajući na pitanje novinara da li će nova vlada bar razmišljati o uvođenju sankcija Rusiji, da će država koliko god bude mogla da izdrži, a da ne ugrozi naše najvitalnije nacionalne i državne interese voditi politku koja je ustanovljena zaključkom Saveta za nacionalnu bezbednost.

"Do god budemo mogli da izdržimo, a da ne ugrozimo naše najvitalnije nacionalne i državne interese, mi ćemo voditi politku koja je ustanovljena zaključkom Saveta za nacionalnu bezbednost. Kada ne budemo mogli, obratićemo se našem narodu i građanim i reći zasto ne možemo. Mislim da jasniju i konkretniju poruku ne možete da dobijete", istakao je Vučić.

On je tako odgovorio na pitanje N1 da objasni šta to znači kada kaže da neće biti dovoljno da se uvedu sankcije Rusiji, da li to znači da nova vlada to neće ni razmatrati ili će se barem razmišljati o uvođenju tih sankcija Rusiji, kao i koji bi to bio mali poklon za Srbiju ako bi se odrekla KiM.

"Kada sam rekao da čak i - tako pritisnuti i toliko ugroženi - svoju odluku i svoju promenimo i u skladu sa očekivanjima nekih ljudi, ja samo kažem da to ne bi trajalo duže od pet dana. Potapšali bi nas po ramenu dva puta i izdali bi dva saopštenja, a onda bi krenuo novi pritisak i nova priča u vezi sa KiM i pitanjem - hoćete li da budete na pravoj strani istorije" rekao je Vučić.

Kako je dodao,- to znači da budete poslušnici i bednici koji svoju politiku nemaju, jer vi mali Srbi nemate pravo na svoj teritorijalni integiret, rekao je Vučić i dodao da je nekim zemljama sada teritorijalni integritet omiljena poštapalica kada hoće neke druge zemlje da osude.

Predsednik je rekao da je sada svakako teška situacija za našu zemlju.

"Ali ni prethodnih 10 godina nije bilo lako, pa su svakako nauspešnije u istoriji Srbije, jer smo sa 32 milijarde evra vrednosti BDP došli to 60 milijardi. Plate ćemo podići za više nego duplo za to vreme. Moja obaveza i svih nas koji radimo posao čuvanja državne građvine - da volimo, čuvamo i brinemo o Srbiji", istakao je Vučić.

Izvor: T a n j u g; Foto: T a n j u g

VučićEURusijasankcije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva