:

:

TV Most

clock

April 24, 2021   16:31

0

148

Dačić: Opozicija vrši pritisak na pravosuđe, osuđem hajku

Opozicija svakodnevno vrši pritisak na pravosuđe ocenio je danas predsednik Skupštine Srbije i lider SPS Ivica Dačić i osudio,kako je rekao,organizovanu hajku na Dragana Markoviću Palmu.

Dačić je u pisanoj izjavi za Tanjugu još jednom pozvao nadležne državne organe da rade svoj posao, skrenuo pažnju na to da opozicija politizuje slucajeve iz nadložnosti pravosuđa i rekao da je pre nekoliko dana na zajedničkom sastanku predstavnika zakonodavne, izvršne i sudske vlasti dogovoren kao glavni princip - da nema mešanja ni komentarisanja procesa i odluka pravosuđa.

Dačić je i dodao da taj princip ne treba da važi samo za vlast, nego i za opoziciju.

A kao najbolji primer pritiska opozicije naveo je najavljene demonstracije podrške kada Marinika Tepic bude davala izjavu povodom optužbi koje je iznela.

Dačić je ocenio da se optužbe koriste i za poziv da se sruši Vlada i da se demonstracije organizuju tim povodom.

On se u tom kontekstu osvrnuo i na navodnog svedoka na koga se poziva Marinika Tepić u optužbama protiv Markovića.

"Potvrđeno je da je navodni svedok koji je optužio Dragana Markovica Palmu, član Ðilasove stranke, i da stojao iza njega na konferenciji za štampu, da je učestvovao u demonstracijama prilikom upada na RTS, da se fotografisao sa Marinikom Tepić. Danas je saopšteno da je taj navodni svedok ranije osuđivan", rekao je Dačić.

On je pozvao da nadležni državni organi rade svoj posao, i naoštrije osudio organizovanu hajku na Dragana Markovića Palmu, koji je, kako kaže, i sam otišao sutradan u tužilaštvo sa zahtevom da se utvrdi puna istina", poručio je Dačić.

Izvor: Танјуг

DačićopozicijaDragan Marković Palma
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva