:

:

TV Most

clock

Novembar 04, 2023   13:45

0

88

Dačić: U kampanji, ako se bude gledalo po prvom danu, neće biti lako

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić ocenio da se po prvom danu kampanje, kada je prikazan film sa uvredama na račun predsednika Aleksandra Vučića, već može videti da izborna trka neće biti laka i naglasio da se pridružuje apelu predsednika Srbije da svako agituje za sebe, a da time ne unižava i ne ponižva i ne vređa neke druge.

"Ne razumem ljude koji vode takvu kampanju. Šta se time dobija, osim da se nosioci takve kampanje označavaju kao prljavi ljudi koji žele da na nekorektan i moralno sumljniv način nekome nanesu štetu", rekao je Dačić za T a n j u g.

Naglasio je da očekuje da će koalicije oko Srpske napredne stranke i socijalista pobediti na izborima - na republičkom nivou i u Beogradu.

Na pitanje da li smatra da će kampanja biti prljava i da li je gledao film o Vučiću koji je opozicija pripremila za prvi dan kampanje, Dačić je dodao da nije bio u prilici jer je pripremao listu za učešće na izborima što je najvažniji posao u izbornoj trci.

"Ako se bude gledalo po prvim danima, učešće u kampanji nam neće biti lako. Pridružio bih se i apelu predsednika Vučića da se dođe do neke normalnosti u smislu toga da svako agituje za sebe, a da time ne unižava i ne ponižava niti da vređa neke druge", rekao je Dačić i dodao da ostaje da se vidi da li je to moguće ili nije.

Na pitanje da li se Vučić ljuti na slogan "Dačić premijer", ponavlja da su on i Vučić nisu neprijatelji ili tamo neki protivnici pa da nešto međusobno kriju i da su još pre mesec dana razgovrarili o detaljima izlaska na izbore, kako će im se zvati liste, kao i da nastavljaju saradnju.

Dačić je podsetio i da slogan "Dačić premijer" nije novi kao i to da su ovi izbori i parlamentarni i lokalni, gradski, praktično nastavak izbora koji su bili pre godinu dana, a zbog čega je Toma Fila ponovo kandidat za gradonačelnika.

"Voleo bih da i druge liste isto kažu ko su kandidati za premijera. Uvek sam govorio, Vučić predsednik, a mislim da bi još bolje za Srbiju bilo, da ne kažem, najbolje, da bude Vučić predsednik, Dačić premijer, ali to je na grđanima", rekao je Dačić koji je podsetio i da SPS nije bila za vanredne izbore i da smatra da ih je opozicija tražila jer je mislila da ih Vučić neće raspisati.

Naglasio je da očekuje da će koalicije oko SNS i SPS-a pobediti na izborima i da će imati stabilnu političku većinu za formiranje vlade, jer to veoma bitno.

"Bez stabilne koalicije ne možete da radite ništa ozbiljno i da naravno da će se onda otvoriti prostor da u narednim godinama nema političkih nestabilnosti", rekao je Dačić.

Na pitanje da "prizna" da će u Beogradu biti teško, kaže da nema šta da priznaje jer je bilo tesno i na prethodnim izborima.

U Beogradu je situacija tesna, jer postoji politička opozicija koje ne postoji nigde drugde u Srbiji, poput ekoloških partija ili Ne davimo Beograd, rekao je on i dodao da su zato uvek imali procenat, dva manje u Beogradu nego u drugim krajevima Srbije.

"Ipak je zbir naših i odbornika Vučićeve koalicije omogućio da imamo većinu i zato očekujem da je to moguće i sada. Bez obzira što su predstavnici opozicije već proglasili da su pobedili. Mislim da situacija nije takva i da mi očekujemo pobedu i u Beogradu", naglasio je Dačić.

Izvor: T a n j u g; Foto: T a n j u g

Dačićizboriizborna kampanja
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva