:

:

TV Most

Foto: AP

clock

Oktobar 28, 2023   8:40

0

104

Demonstracije njujorških Jevreja, traže prekid napada na Pojas Gaze

U vreme kada Izrael intenzivira svoje napade na Pojas Gaze, stotine demonstranata, uglavnom Jevreja, okupilo se u petak na prostoru čuvene njujorške železničke stanice "Grand Central", zahtevajući prekid vatre. 

U crnim majicama sa natpisima "Jevreji traže prekid vatre odmah" i "Ne u naše ime", najmanje 200 demonstranata je pritvoreno od strane njujorške policije i izvedeno sa prostora železničke stanice sa lisicama na rukama, prenosi AP.

Policija Njujorka je navela da su demonstranti nakratko privedeni, a onda uz prekršajnu prijavu pušteni, a da će njihov tačniji broj biti saopšten danas.

Vlasti su preporučile stanovništvu da zbog ovog okupljanja koriste alternativne stanice, a nakon što je policija prekinula protest, preostali demonstranti su se razišli.

Foto: AP

"Stotine Jevreja i prijatelja preuzimaju centralnu stanicu u istorijskom sedećem protestu kojim pozivaju na prekid vatre", saopštila je na društvenim mrežama grupa "Jevrejski glas za mir", koja je organizovala ovaj skup.

Demonstracije su usledile nakon što su prošle nedelje na Kapitol Hilu u Vašingtonu članovi jevrejskih organizacija, među kojima i "Jevrejskog glasa za mir", ušli u zgradu Kongresa, kada je više od 300 ljudi uhapšeno, navodi AP.

Izvor: T a n j u g

NjujorkprotestJevreji
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva