:

:

TV Most

clock

April 09, 2019   7:54

0

312

Deset srpskih kompanija na Mostarskom sajmu privrede

Deset kompanija iz Srbije, iz sektora industrije, poljoprivrede i usluga, predstaviće svoj proizvodni asortiman na 22. međunarodnom sajmu privrede u Mostaru koji počinje danas, saopštila je Privredna komora Srbije.

Otvaranju sajma prisustvovaće predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a nastup srpskih privrednika na Mostarskom sajmu već tradicionalno organizuju PKS i Razvojna agencija Srbije (RAS) sa ciljem jačanja izvoznih kapaciteta domaćih kompanija.

U okviru Nacionalnog štanda Srbije predstaviće se: Aleva iz Novog Kneževca, Galeb Metal Pack iz Šapca, Grafički centar Nova iz Šapca, Hemotehna iz Subotice, Nelly iz Loznice, Potens Perforacija iz Požege, Predionica Vučje iz Beograda, Soko Inžinjering iz Beograda, Tehnomarket iz Pančeva i Trigano prikolice iz Kragujevca.

U okviru Evropske mreže preduzetništva (EEN), PKS i RAS će, u saradnji sa INTERA Tehnološkim parkom Mostar i Spoljnotrgovinskom komorom BiH, organizovati danas Međunarodne B2B susrete, kao priliku za pronalaženje dobavljača, kupaca, partnera i uspostavljanje poslovnih kontakata.

Međunarodni sajam privrede u Mostaru, po broju izlagača i posetilaca, najznačajnija je sajamska manifestacija u BiH koja okuplja izlagače više od 30 zemalja na izložbenoj površini od 30.000 metara kvadratnih, navodi se u saopštenju PKS.

Organizatori očekuju više od 50.000 posetilaca tokom pet dana trajanja sajma, a kako je ovaj sajam po profilu opšti, predstaviće se kompanije metalske i građevinske industrije, poljoprivredne i prehrambene oblasti, visokih tehnologija, kao i sektora usluga, od bankarstva do turizma.

Mostarski sajam je i mesto održavanja ekonomskih i stručnih konferencija i prezentacije gastronomske ponude, a u sklopu sajma biće održane i dve podsajamske manifestacije: Sajam turizma i Sajam knjiga i grafičke industrije.

Zemlja partner ovogodišnjeg sajma je Narodna Republika Kina, kojoj će ovo biti drugo partnerstvo na mostarskoj privrednoj smotri.

Izvor: Танјуг

sajamMostarsrpske firme
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva