:

:

TV Most

clock

Septembar 18, 2019   17:21

0

108

Dodik: Aktiviraćemo pravo Republike Srpske na samoopredeljenje

Predsednik SNSD, Milorad Dodik, poručio je u obraćanju članovima Glavnog odbora te stranke da će na današnjoj sednici biti aktivirano pravo Republike Srpske na samoopredeljenje.

Sednica GOSNSD sazvana je kao odgovor na deklaraciju SDA BiH, usvojenu na Sedmom kongresu održanom u subotu u Sarajevu.

Dodik se osvrnuo na zaključke, koje bi danas Glavni odbor trebalo da usvoji, a koji se odnose na jedanaestomesečnu blokadu političkog Sarajeva u vezi sa formiranjem vlasti na nivou BiH.

On je naveo da će SNSD razraditi strategiju, ali neće dozvoliti da se ugrozi mir u BiH.

Kao poseban segment je istakao međunarodni intervencionizam, koji će, prema njegovim rečima, Glavni odbor danas da odbaci.

Podsetio je da je bivši visoki predstavnik u BiH Karlos Vestendorf rekao da su bonska ovlašćenja u suprotnosti sa Ustavom BiH.

Prethodno je održana i sednica Izvršnog komiteta SNSD-a.

Dodik rekao ranije je da će ova stranka održati sastanak da bi se pripremio kvalitetan odgovor na deklaraciju SDA.

Za afirmaciju stavova i mera tražiće, kazao je, podršku i opozicije u Srpskoj.

"Pokušavam da ubedim sve političke snage da ih dovedu do toga da imamo jedinstven odgovor. Predložićemo opoziciji da napuste partnerstvo sa SDA", kazao je Dodik.

U subotu sastanak partijskih prvaka iz RS sa Vučićem

Predsednik SNSD, Milorad Dodik, rekao je danas da će u subotu u Beogradu biti održan sastanak predsednika parlamentarnih političkih stranaka iz Republike Srpske sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Dodik je na konferenciji za novinare, nakon sednice Glavnog odbora SNSD, rekao da će, u subotu u podne, Vučića upoznati sa novonastalom situacijom.

"Verujemo da Srbija, kao potpisnica Dejtonskog sporazuma, treba da zatraži izveštaj visokog predstavnika o ovoj situaciji i da oceni da li je taj rad bio u skladu sa Dejtonskim sporazumom i Ustavom BiH", rekao je Dodik, a prenela RTRS.

Izvor: Танјуг

DodikRepublika SrpskasamoopredeljenjeVučić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva