:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Avgust 14, 2023   17:11

0

112

Dodik: Britanski ambasador da poštuje suverenitet države u kojoj se nalazi

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas da bi britanski ambasador u BiH trebalo da zna da, kao diplomta, prvenstveno treba da pokaže poštovanje prema institucijama države u kojoj se nalazi, da poštuje njen suverenitet i demokratski izabranu vlast.

"Kao i njegovi prethodnici, a on je samo nastavio istu praksu, pokazao je na krajnje drzak način nepoštovanje prema institucijama Republike Srpske i srpskom narodu koristeći neprimjerene ocjene o radu predstavnika institucija Srpske", poručio je Dodik na društvenoj mreži Iks, prenosi RTRS.

On je dodao da, kako je naveo, "taj kolonijalni odnos može primenjivati prema Federaciji BiH".

"Nemamo problem s tim, ali u odnosu prema Republici Srpskoj ne možemo, a da ne reagujemo na takvo ponašanje. Naša poruka je jasna - imovinu Republike Srpske nećete dobiti. Kada pokažete poštovanje prema srpskom narodu i institucijama Srpske, onda će se promijeniti i naš odnos prema ambasadorima Velike Britanije u BiH", napisao je Dodik.

Britanski ambasador u BiH Džulijan Rajli ranije je izjavio da je državna imovina u Bosni i Hercegovini postala veoma ispolitizovano pitanje, kao i da je reč o pitanju koje je ključno za koncept države, "s obzirom na to da se država zasniva na teritorijalnom integritetu i suverenitetu".

Izvor: T a n j u g, TV Most

Milorad DodikBiHbritanski ambasador
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva