:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Septembar 22, 2023   22:18

0

117

Dodik: Šmitu ne može da pomogne samoorganizovana grupa ambasadora u Sarajevu

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas da visokom predstavniku u BiH Kristijanu Šmitu ne može da pomogne ni Upravni odbor Saveta za sprovođenje mira (PIK), koji je nazvao samoorganizovanom grupom ambasadora u Sarajevu, već samo da pokaže relevantnu odluku Saveta bezbednosti UN o svom imenovanju. 

Dodik je na platformi Iks istakao da je krajnje vreme da ambasadori unesu realnost u odlučivanje i delovanje u BiH, a ne da se bave isključivo pomaganjem i spasavanjem Šmita, koji, kako je rekao, nije legitimno izabran u Savetu bezbednosti UN i koji svojim delovanjem nanosi nesagledivu štetu i zaustavlja evropski put BiH.

Ocenio je da je Šmit je postao "kolateralna šteta pojedinih frustriranih ambasadora", kao što je američki ambasador Majkl Marfi i dodao da su se sad "setili da ga spasavaju kao dobrog vojnika Švejka".

On je naglasio da veoma dobro zna da čita šta piše u Dejtonskom mirovnom sporazumu i da nema potrebe da ga bilo ko poziva na poštovanje ovog sporazuma.

"Niti nekome treba da verujem na reč šta tamo piše, pogotovo ne nekim ambasadorima koji su pokazali veoma loše namere prema Republici Srpskoj", poručio je Dodik.

Upravni odbor Saveta za sprovođenje mira iskazao je danas podršku Kristijanu Šmitu i pozvao predsednika Republike Srpske Milorada Dodika da prestane sa politikom nepriznavanja i nesaradnje sa Šmitom.

Izvor: T a n j u g

Milorad DodikKristijan ŠmitBiH
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva