:

:

TV Most

Foto: AP

clock

Novembar 05, 2023   17:25

0

100

Đoković pobedio Dimitrova i osvojio sedmi masters u Parizu, a 40. u karijeri

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je titulu na Mastersu u Parizu, pošto je danas u finalu pobedio Bugarina Grigora Dimitrova rezultatom 6:4, 6:3.

Đoković je po sedmi put u karijeri osvojio masters u Parizu, a ujedno je stigao do 40. mastersa u karijeri. Đoković je postavio lični rekord u Parizu, pošto ni na jednom mastersu nije osvojio sedam titula. Srpskom teniseru je masters u Parizu postao najuspešniji turnir iz Serije 1.000.

Đokoviću je finale u Parizu bilo 58. finale na turnirima Serije 1.000.

Najbolji teniser sveta je pobedom na mastersu u glavnom gradu Francuske stigao do šestog trofeja ove sezone, a 97. u sezoni.

Meč između Đokovića i Dimitrova je trajao jedan sat i 39 minuta. Ovo je bio 13. međusobni trijumf srpskog i bugarskog tenisera, a 12. trijumfa Đokovića.

Oba tenisera su sigurno ušla u meč, a na početku prvog seta igralo se gem za gem. Srpski teniser je prvi došao do brejka u sedmom gemu i poveo je sa 4:3. Đoković je na svoj servis poveo 5:3, a Dimitrov je potom smanjio na 5:4. Najbolji teniser je zatim sigurnim servisom stigao do 6:4 i 1:0 u setovima. Navijači su zviždali srpskom teniseru pošto je Đoković osvojio prvi set. Publika u Parizu je i tokom prethodnih mečeva zviždala najboljem teniseru sveta.

U prva četiri gema drugog seta nije bilo brejkova. Đoković je u petom gemu napravio brejk i poveo 3:2. Srpski teniser je održavao prednost od dva gema, a potom je u devetom gemu stigao do novog brejka i zasluženo je trijumfovao u glavnom gradu Francuske.

Masters u Parizu igrao se za nagradni fod od 5.779.335 evra.

Đoković: Ponosan sam, ovo je jedna od najznačajnijih pobeda

Najbolji teniser sveta Srbin Novak Đoković izjavio je danas ponosan na trijumf na mastersu u Parizu i dodao da je finalni meč protiv Bugarina Grigora Dimitrova bio neizvesniji nego što rezultat govori.

Đoković je danas u finalu mastersa u Parizu pobedio Dimitrova 6:4, 6:3. Srpski teniser je po sedmi put u karijeri trijumfovao u glavnom gradu Francuske, a ujedno je stigao do 40. mastersa u karijeri. 

"Ovo je jedna od najznačajnijih pobeda. Bio sam tri meča na rubu poraza. Bliži porazu nego pobedi pre ovog današnjeg. Tim više ovaj trijumf i trofej u Parizu znači više. Zahvalio bih se svom timu što je bio uz mene. Oni znaju šta smo prošli ovih dana. Ogromni izazovi. Na taj način pobeda je još slađa", rekao je Đoković po završetku meča.

On je poželeo Dimitrovu sreću u nastavku karijere.

"Prošao sam mnogo puta kroz ono što on prolazi sada. Nadam se da će on nastaviti da igra sjajan tenis. Želim mu sve najbolje u nastavku karijere", naveo je srpski teniser.

Đoković je ove sezone osvojio šestu titulu, a 97. u karijeri.

"Tri puta sam se vraćao sa ivice, četvrtak, petak, subota. Nekako sam pronašao dodatnu brzinu. Danas smo obojica bili stegnuti na početku. On je ostao bez gasa, ali sam našao taj dodatni udarac. Mislim da je meč bio neizvesniji nego što rezultat govori, ali još jedna velika pobeda. Ponosan sam", istakao je Đoković.

Izvor: T a n j u g

Novak ĐokovićmastersParizGrigor Dimitrov
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva