:

:

TV Most

clock

Decembar 09, 2020   11:33

0

156

DPK neće podržati Haradinaja za predsednika

Demokratska partija Kosova objavila je danas da neće podržati kandidaturu lidera Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja za predsednika privremenih prištinskih institucija, uz obrazloženje da je Kosovu potreban čovek dostojan te funkcije.

Haradinaj je ranije rekao da se kandiduje za predsednika, nakon što je Hašim Tači podneo ostavku i uslovio druge stranke da će, ukoliko ne glasaju za njega, biti organizovani novi izbori, a Alijansa za budućnost Kosova njegovu kandidaturu proglasila je njegovom "novom žrtvom za zemlju", prenosi Koha.

V.D. predsednika DPK Enver Hodžaj napisao je na svom Fejsbuku da ta stranka neće dozvoliti da je ucenjuju niti ikome da Kosovo uzima za taoca, kao i da taj izbor treba da bude iznad političkih interesa i lične sujete.

"Spremni smo da razgovaramo sa svim parlamentarnim strankama kako bi se prevazišla institucionalna kriza i izabrao dostojan predsednik koji služi unutrašnjem jedinstvu i produbljivanju partnerstva sa saveznicama. Ali DPK neće biti deo procesa koji će postaviti predsednika koji produbljuje unutrašnje podele i izoluje Kosovo", napisao je on.

Izvor: Танјуг

KiMDPKHaradinaj
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva