:

:

TV Most

clock

Decembar 22, 2023   18:26

0

83

Duncova, potencijalni kandidat za predsednika Rusije, kritikuje vođenje zemlje

Bivša TV novinarka Jekaterina Duncova, koja želi da se kandiduje za predsedničke izbore u Rusiji u martu sledeće godine, smatra da se najmanje poslednjih 10 godina "Rusija kreće u pogrešnom pravcu". 

"Kurs nije postavljen u smeru razvoja, već ka samouništenju", navodi ona na svom portalu.

Ističe da "svakim danom život običnih Rusa postaje sve teži i dodaje da građani ne mogu slobodno da izražavaju svoje mišljenje ako se ne poklapa sa stavom vlasti".

"Broj političkih zatvorenika raste, a stotine hiljada ljudi proterano je iz zemlje, dok je, s druge strane, lokalna samouprava praktično uništena, a u ogromnoj državi o svemu odlučuje jedan čovek", navodi ona.

Duncova napominje i da "vojne operacije na teritoriji susednih država dovode do neizbežne izolacije i degradacije".

"Poslednji saveznici ostaju Iran, Severna Koreja i Eritreja, ali bi se i oni mogli uskoro okrenuti na drugu stranu", kaže ona.

Duncova želi da se kandiduje na izborima za predsednika Rusije, nakon što je obezbedila podršku inicijativne grupe.

Duncova je predala dokumenta za učešće na izborima Centralnoj izbornoj komisiji, koja razmatra njen zahtev, objavio je ruski TVK.

Duncova ima 40 godina, rođena je u Krasnojarsku, radi kao novinarka, zavšila je dva fakulteta - iz oblasti prava i televizijskog novinarstva, a majka je troje dece.

Ona sada živi u Rževu i koordinira rad lokalnog volonterskog tima, koji traga za nestalom decom i odraslima, a u prošlosti je bila zamenik gradske dume pomenutog mesta.

Aktuelni ruski predsednik Vladimir Putin je takođe najavio da će učestvovati na predsedničkim izborima 2024. godine, a njegovu kandidaturu jednoglasno je podržala partija Jedinstvena Rusija.

Šefica Centralne izborne komisije Ela Pamfilova rekla je da je ovo telo primilo prijave 16 kandidata za mesto predsednika zemlje, ali nije precizirala imena. 

Ruski predsednički izbori biće održani od 15. do 17. marta sledeće godine.

Izvor: T a n j u g

Jekaterina DuncovaPutinRusija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva