:

:

TV Most

clock

Septembar 18, 2020   10:31

0

131

Đurić: Neargumentovane izjave Kramon i blaćenje Srbije

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Marko Đurić izjavio je danas da su komentari izvestioca Evropskog parlamenta za Kosovo Viole fon Kramon neargumentovani, da pokazuju da nije istinski borac za demokratiju i da želi da nametne obavezu da građani u Srbiji biraju po njenoj volji i volji onih u čije ime lobira.

"Pozivam Violu fon Kramon da nas barem malo iznenadi baveći se nečim osim neargumentovanim i pristrasnim blaćenjem Srbije. Pozdravljam to što se, kao izvestilac Evropskog parlamenta za našu južnu pokrajinu, bavi situacijom u ostalim delovima Srbije, iako to čini na zlonameran i propagandistički način, međutim bilo bi još bolje da lekcije o demokratiji drži u Donjoj Saksoniji ili u Briselu", rekao je Đurić u pisanoj izjavi.

Ističe da se od nje očekuje "da služi svojim sugrađanima u Nemačkoj, a ne samo Albancima na Kosovu i Metohiji".

Đurić kaže da je Viola fon Kramon još jednom potvrdila da je lažni borac za demokratiju, jer građanima Srbije uskraćuje pravo da biraju po svojoj volji i u interesu svoje zemlje, namećući im obavezu da biraju po njenoj volji i volji onih u čije ime lobira.

"Srbija je očigledno oaza istinske demokratije u Evropi, jer kod nas greška sistema kakva je Viola fon Kramon nije moguća.Srbija želi da bude deo Evrope u kojoj nedobronamerni i neodgovorni pojedinci neće moći da nevelikim brojem glasova budu izabrani na važne funkcije i ničim zasluženo postanu svemoguće sudije državama i narodima", poručuje Đurić.

Poslanica Zelenih i izvestiteljka za Kosovo u Evropskom parlamentu, upitana između ostalog, kako ocenjuje aktuelnu situaciju u Srbiji u oblasti vladavine prava i slobode izražavanja rekla je za "Danas" da je izborna kampanja pokazala da demokratska debata i nadmetanje ne funkcionišu u Srbiji.

Kada je u pitanju sporazum koji su nedavno Beograd i Priština potpisali navela je da je u pitanju „veoma ogranicen sporazum, i svakako ne istorijski, kako bi to pojedini ljudi u Vašingtonu želeli da predstave“.

To što još uvek nije formirana nova u Srbiji, poslanica Evropskog parlamenta okarakterisala je kao interesantnu situaciju dodajući da "Vučić mora da ima dobar razlog što odlaže ovaj proces, iako, naročito u vremenima ove zdravstvene krize, treba da bude veoma važno imati veoma jasne odgovornosti i „lance komandovanja".

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva