:

:

TV Most

Foto: Iks / Marko Đurić

clock

Oktobar 21, 2023   16:07

0

97

Đurić: Okupljamo se da bismo delovali i pozvali na mir i pravdu za Srbe na KiM

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je danas da će se učesnici prve konferencije o Kosovu i Metohiji, koju organizuje ambasada u Vašingtonu, okupiti kako bi počeli da konkretno deluju i pozvali na mir, stabilnost i pravdu za srpski narod na KiM, u vreme kada je mir poljuljan u regionu i u svetu. 

Đurić je na društvenoj mreži Iks (Tviter) naglasio da je sve spremno za početak istorijske, prve konferencije o KiM, koju Ambasada Srbije organizuje u prestonici SAD. 

"U času kada je, ne našom krivicom, mir poljuljan u našem regionu, pa i čitavom svetu, mi okupljamo naše iseljenike, sunarodnike i američke prijatelje, da stupimo u konkretno delovanje i pozovemo na mir, stabilnost i pravdu za srpski narod na Kosovu i Metohiji", naveo je Đurić.

Ambasador Srbije u SAD otvoriće konferenciju pod nazivom "Molitva za mir, stabilnost i pravdu", posvećenu KiM, koja se danas održava u Vašingtonu, a skupu će se obratiti i direktor Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon i vladika istočnoamerički Iriniej.

Cilj konferencije, koja će okupiti veliki broj uglednih Srba iz dijaspore, ali i predstavnike sprskih institucija sa KiM, je da se rasvetli represija koju srpski narod trpi pod premijerom privremenih prištinskih insitucija Aljbinom Kurtijem i da se američkoj javnosti pošalje zajednička, jasna poruka o kontinurianom kršenju ljudskih prava Srba na KiM što je, kako se navodi u pozivu na konferenciju, ključna stvar koja zahteva hitnu pažnju i delovanje.

Ovo je prvi put da se u organizaciji države Srbije organizuje skup isključivo posvećen Kosovu i Metohiji na prostoru SAD.

Izvor: T a n j u g, TV Most

Marko ĐurićSADSrbijaKiMVašington
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva