:

:

TV Most

Foto: X / Marko Đurić

clock

Januar 30, 2024   7:59

0

65

Đurić tokom posete Floridi o jačanju saradnje sa tom saveznom američkom državom

Ambasador Republike Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama Marko Đurić boravi u radnoj poseti Floridi radi proširenja političke, privredne i obrazovne saradnje Srbije sa ovom saveznom američkom državom.

Prvog dana posete, ambasador Đurić imao je sastanak sa predsednikom agencije za međunarodnu privrednu saradnju Select Florida Tidžejem Vilamilom, na kojem je razmatrano skoro otvaranje prve kancelarije ove investicione agencije u Srbiji.

"Inicijativom američke strane za otvaranje investicione kancelarije Floride u Srbiji kao prvog predstavništva Floride u regionu jugoistočne Evrope potvrđuje se da se naša zemlja prepoznaje kao privredno čvorište i centralna tačka povezivanja američkih kompanija sa privrednim subjektima u ovom delu sveta", istakao je Đurić.

On je izrazio uverenje da će buduća kancelarija Select Florida biti katalizator daljeg ekonomskog razvoja i investicionog potencijala Srbije i da će se, kroz jačanje srpsko-američkih privrednih odnosa, otvoriti i dodatne mogućnosti za čitav region, pa i za dalju saradnju sa drugim delovima Evrope, saopšteno je iz Ambasade Srbije u Vašingtonu.

Foto: Ambasada Srbije u SAD

Đurić sastao se i sa Ralfom Kutijeom, generalnim direktorom Međunarodnog aerodroma Majami, sa kojim je razgovarao o perspektivi uvođenja direktne avio-linije između Beograda i Majamija.

Imajući u vidu da je ovaj aerodrom prvi aerodrom u SAD po međunarodnom kargo teretu i po međunarodnom putničkom prometu, istraženi su i širi izgledi saradnje sa aerodromom Nikola Tesla i nacionalnim avio-prevoznikom Er Srbijom, a u cilju dalje promocije turističkih i ekonomskih kapaciteta Srbije.

Agencija za promociju investicija Select Florida trenutno ima 20 investicionih kancelarija širom sveta, od kojih se 7 nalazi u Evropi i to u državama poput Nemačke, Francuske, Italije, Ujedinjenog Kraljevstva, Belgije i Češke Republike, navedeno je u saopštenju.

Izvor: T a n j u g

Marko ĐurićFloridaSAD
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva