:

:

TV Most

clock

Februar 14, 2022   9:37

0

127

Eparhija raško – prizrenska: Nastavljaju se napadi na hramove SPC na Kosovu, nadležni da reaguju

Eparhija raško-prizrenska saopštila je da je sa velikom zabrinutošću primila vest o poslednjim napadima na dve crkve SPC na Kosovu i istakla da je od početka godine zabeleženo šest napada.

Istovremeno, eparhija raško-prizrenska poziva nadležne policijske organe da istraže i ove najnovije slučajeve i počinioce privedu pravdi i apeluje na međunarodne predstavnike da utiče na kosovske institucije, jer su mnogi od napada rezultat pojačane anti-srpske retorike u političkim krugovima koji podstiču na nasilje i etničku netrpeljivost.

U nedelju ujutru obijena je Crkva Svetih Vrača u selu Drenovce, u Кosovskoj Кamenici i iz nje je odneta određena suma novca.

Napad je izvršen pajserom, a polomljena vrata na hramu primetio je crkvenjak.

Prethodno, polomljena su sva stakla na prozorima i ulaznim vratima Crkve Svetog Ilije u selu Nekodim kod Uroševca.

Kako se navodi, za vikend je zabeleženo i ispisivanje provokativnih grafita na Osnovnoj školi “Braća Aksić” u selu Rabovac kod Lipljana, a slučaj je prijavljen policiji.

“Duboko zaprepašćuje da je od početka godine zabeleženo tri puta više etnički motivisanih incidenata prema Srbima na КiM, u odnosu na isti period prošle godine”, navodi se u saopštenju.

Izvor: Kosovo online

KiMEparhija raško-prizrenskanapadi na SPC
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva