:

:

TV Most

clock

April 05, 2019   16:32

0

195

Erdogan: Ponovno brojanje glasova je prirodna stvar

 Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas posle molitve u Istanbulu da je zahtev njegove partije da se ponovo prebroje glasovi sa nedeljnih lokalnih izbora prirodna stvar.

Erdogan je rekao da su izbori završeni, ali da je pravni proces u toku zbog primedbi njegove stranke za prebrojavanje glasova, preneo je AP.

Erdoganova vladajuća stranka doživela je neuspeh, izgubivši od opozicije u Istanbulu i glavnom gradu Ankari, ali je osvojla većinu glasova širom zemlje, prema neslužbenim rezultatima, navela je američka novinska agencija.

Erdogan je rekao da je izborna komisija „šef“ procesa i da će doneti konačnu odluku.
On je, takođe, oštro kritikovao Sjedinjene Američke Države i evropske zemlje, optužujući ih za uplitanje u unutrašnje stvari Turske i rekavši da je visok odaziv birača bio „lekcija demokracije“ za svet.

Raspoloženje među pristalicama opozicije u najvećem turskom gradu kreće se između slavlja i zabrinutosti zbog straha da bi njihova pobeda u istanbulskoj trci za gradonačelnika mogla biti poništena u ponovnom prebrojavanju glasova nakon što je vladajuća stranka osporila izborne rezultate, navela je AP.

Izvor: Танјуг

Erdoganglasanje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva