:

:

TV Most

Foto: Euleks

clock

Maj 27, 2023   19:43

0

59

Euleks: Ostajemo na oprezu, pažljivo pratimo razvoj situacije na severu KiM

Euleks ostaje u pripravnosti i pažljivo prati situaciju na severu Kosova i Metohije, rečeno je T a n j u g u iz sedišta Misije Evropske unije za vladavinu prava na KiM.

 

,, Imajte na umu da Euleks ostaje na oprezu i da pažljivo prati sve razvoje koje se tiču bezbednosti na Kosovu, kao i bezbednosti svih opština. Pripadnici Euleksove policijske jednice, zatim Rezervne policijske jedinice, kao i naših visokih policijskih savetnika i ostalog osoblja, nadgledaju razvoj situacije na severu Kosova, u koordinaciji sa kosovskom policijom i Kforom", naveli su iz Euleksa u pisanom odgovoru na pitanje koje korake Euleks planira da preduzme posle jučerašnjih incidenata na severu KiM.

Iz Euleksa su dodali da je njihov stav povodom najnovijih incidenata u skladu s onim što je u petak poručeno iz sedišta Evropske unije.

Portparol EU Peter Stano je u petak izjavio da Brisel najoštrije osuđuje sukobe u kojima su učestvovali kosovska policija i demonstranti na severu KiM i poručio da svi moraju da preduzmu akcije kako bi odmah deeskalirali situaciju.

Šefica UNMIK-a Karolina Zijade zatražila je da se hitno preduzmu koraci kako bi se smanjile tenzije na severu KiM.

Izvor: T a n j u g ; foto: Euleks

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva