:

:

TV Most

Foto: RTV Gračanica

clock

Januar 18, 2022   14:29

0

141

Gračanica: Počela raspodela paketa solidarnosti za penzinere sa mnimalnom penzijom

Projektom republičkog PIO fonda i Saveza penzionera Srbije, za sve penzionere na KiM sa primanjima do 16.000 dinara, obezbeđeni su paketi solidarnosti.

Paketi pomoći u prehrambenim proizvodima, sigli su i u Udruženju u Gračanici i raspodeljeni su po njihovim kancelarijama na teritoriji ove opštine.

“Samoj Gračanici pripalo je ove godine 210 paketa po pravilniku o društvenom standardu PIO  fonda Republike Srbije, a 10 paketa su donacija opštine Gračanica i 50 paketa su donacija humanitarnih organizacija, što je ukupno 360 paketa za penzionere na teritoriji naše opštine”; kaže Vesko Stojković predsednik Udruženja penzionera KiM.

Stojković je istakao da svi penzioneri iz sela na teritoriji opštine Gračanica, mogu svoje pakete podići u kancelarijama Udruženja u svojim selima.

Uporedom sa raspodelom paketa pomoći u toku je i realizacija paketa pomoći opštinskih udruženja osnovnom opremom.

“Sva naša Udruženja biće opremljena osnovnom opremom za rad, koja se sastoji od računara i štampača, ali i da svako od 14  udruženja, koliko ih ima na teritoriji KiM, dobije sportske rekvizite prilagođene potrebama penzionera, kao što su šahovske table, lopte, pikado i domino “, kaže Stojković.

Oprema u računarima i sportskim rekvizitima, među prvima je stigla za najmasovnije Udruženje u Gračanici, koje broji 1.100 članova.

Izvor: RTV Gračanica

KiMGračanicapaketi solidarnostipenzioneri
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva