:

:

TV Most

Foto: RTV Gračanica

clock

Januar 01, 2022   17:36

0

185

Grad Priština darivao prvorođenče u 2022. godini čekom od 100.000 dinara

Predsednik Privremenog organa grada Prištine Novak Živić uputio je čestitke roditeljima prvorođene bebe u 2022. godini, u Gračanici. Zbog epidemiološke situacije nije želeo da poseti bolnicu, ali je bebi poželeo dobro i srećno detinjstvo. Kako je istakao, odlukom Privremenog organa grada Prištine, roditeljima će biti uručena novčana pomoć u iznosu od 100.000 dinara.

U porodilištu u Gračanici prvog dana 2022. godine, na svet je došao dečak. Beba je teška tri kilograma i 450 grama, dug je 54 santimetra.

„Čestitam porodici Krstić iz Donje Gušterice koja dobila bebu, čestitam im i Novu godinu, njima i ovom divnom dečaku želim sve najbolje. Grad Priština će ovim divnim roditeljima uručiti ček u iznosu od 100.000 dinara. To je simboličan poklon i poruka svima da moramo voditi računa o našoj demografskoj politici, da je važno da imamo još više dece, da naše Kosovo i Metohiju sačuvamo, da pokažemo da nam je stalo do njega i naše države Srbije. Vlada Republike Srbije i Kancelarija za Kosovo i Metohiju pomaže Srbima u pokrajini u svim segmentima. Kao što znate, porodilje će za prvo dete dobijati sada po 300.000 dinara. Mi smo kao Grad Priština ovim činom želeli da pokažemo da ćemo i dalje voditi odgovornu socijalnu politiku u domenu porodilja i kao grad maksimalno biti posvećeni deci. Nastavićemo da stvaramo uslove za njihovo odrastanje, da gradimo bolnice, renoviramo škole, da budemo i dalje na usluzi građanima, posebno mladima“ rekao je predsednik Privremenog organa grada Prištine Novak Živić.

Iz porodilišta u Gračanici kažu da je beba dobro, a da su roditelji Nenad i Kristina više nego srećni.

Izvor: RTV Gračanica

KiMGračanicaGrad Prištinaprvorođena beba
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva