:

:

TV Most

Foto: FB / Ramuš Haradinaj

clock

Jun 06, 2019   11:19

0

353

Haradinaj ne odustaje,priznanje tzv.Kosova u postojećim granicama

Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, ne odustaje od stava da sveobuhatni obavezujući sporazum Beograda i Prištine treba da rezultira "priznanjem kosovske nezavisnosti u postojećim granicama".

Haradinaj je to napisao na svom fejsbuk profilu nakon razgovora sa nemačkim parlamentarcima u Berlinu, gde se nalazi u jednodnevnoj poseti.

"Sa nemačkim poslanicima razgovarao sam o ukupnom razvoju situacije u zemlji i regionu, o bliskoj saradnji između Kosova i Nemačke i procesu dijaloga sa Srbijom. Izrazio sam stav da je Kosovo za dijalog, za postizanje sveobuhvatnog sporazuma koji treba da rezultira priznanjem u postojećim granicama", napisao je Haradinaj.

Naveo je i da je u razgovoru sa poslanicima bundestaga ponovio da su građani Kosova jedini u regionu Zapadnog Balkana koji ne uživaju slobodno kretanje zbog viznog režima i da, kako je rekao, s pravom očekuje da Nemačka dorinese pozitivnom razvoju ovog procesa.

"Uloga nemačke države bila je i ostaje moćna za unutrašnju i spoljnu konsolidaciju naše zemlje i trenutno smo na vrhuncu bilateralnih odnosa sa Nemačkom", naveo je Haradinaj.

Inače, Haradinaj je u Berlinu razgovarao sa članovima parlamentarne grupe za jugoistočnu Evropu Bundestaga, Josipom Juratovićem, Nezahatom Baradarijem iz SPD, Fridrihom Ostendorfom...

Izvor: T a n j u g

HaradinajBerlinpriznanje Kosovadijalog BG-PR
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva