:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Mart 11, 2019   19:57

0

203

Haradinaj razgovarao sa savetnicima Angele Merkel

U Prištini su kod kosovskog premijera Ramuša Haradinaja bili savetnici za spoljnu politiku Angele Merkel. Taj sastanak je, sem početka, bio zatvoren za javnost, a Haradinaj je nakon razgovorao saopštio da su teme bile normalizacija dijaloga sa Beogradom i politička i ekonomska kretanja na Kosovu.

Haradinaj je rekao da je nemačkim zvaničnicima Janu Hekeru i Matiasu Lutenbergu preneo da je vlada u Prištini posvećena ekonomskom razvoju, jačanju vladavine zakona i reda i reformama na putu ka Evropskoj uniji.

Nemački zvaničnici sastali su se i sa drugim članovima vlade, koji zastupaju kurs da taksu na srpsku i robu iz Bosne i Hercegovine treba ukloniti, jer to od njih traže uticajne zemlje zapada.

Prethodno je u kosovskoj vladi boravila grupa američkih investitora. Pre sastanka sa njima Ramuš Haradinaj je rekao da oko takse "još uvek nema promene".

Uporedo sa šatl diplomatojim međunarodnih predstavnika koji se iz dana u dan smenjuju u Prištini, zvaničnici ovdašnjih centralnih institucija nenajavljeno borave u Briselu.

Koopredsedavajući kosovskog pregovaračkog tima Fatmir Ljimaj i Špend Ahmeti su izjavili da u Briselu i formalno Federiki Mogerini podnose Platformu za dijalog, koju je prošle nedelje izglasala kosovska skupština, i da kako kažu u Prištini govore jednim glasom.

Izvor: RTS

KiMHaradinajsavetnici Angele Merkel
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva