:

:

TV Most

clock

April 13, 2023   15:42

0

137

Humanitarni bazar Udruženja roditelja “Podrži me”: Radujmo se zajedno

Udruženje roditelja dece sa posebnim potrebama “Podrži me” je na glavnom šetalištu u Kosovskoj Mitrovici organizovalo bazar humanitarnog karaktera.

Cilj ovakve manifestacije je da se u susret uskršnjim praznicima zajedno radujemo i pokažemo koliko su deca sa smetnjama u razvoju kreativna i vredna, rekla je predsednica Udruženja Ivana Rakić.

“Danas smo izašli da pokažemo da nikako ne smemo da žmurimo na ovu temu, već treba da svi zajedno budemo sa njima, jer su oni prosto deo nas“ rekla je Rakić.

Na bazaru se mogu pronaći razni ukrasi, dekoracije, prigodni pokloni, ali i razni korisni predmeti, koje su članovi Udruženja sami pravili povodom predstojećeg praznika Vaskrsa. Sav prihod od prodaje uskršnjih rukotvorina biće upotrebljen za nabavku materijala za budući rad sa decom i mladima u Dnevnom centru “Podrži me” u Kosovskoj Mitrovici.

Predsednica Udruženja Rakić je podsetila da Udruženje funkcioniše na nivou četiri opštine na severu Kosova, koje broji 189 dece i mladih sa smetnjama u razvoju.

„Brojka je jako velika i imamo 189 dece i mladih sa smetnjama u razvoju. Mislim da je ova današnja manifestacija samo jedan trenutak, i mislim da bi svakog dana trebalo da pričamo o tome koliko je ovoj deci teško, kako je njihovim roditeljima, u kojim uslovima žive, koliko lekova koriste ta deca, a njima je potreban samo trenutak pažnje i da neko bude uz njih“ kazala je Rakić.

Ona je pozvala građane da posete Dnevni centar „Podrži me“ u Kosovskoj Mitrovici i pomognu rad Udruženja.

„Najlepše je pomoći nekome ko je nemoćan“ rekla je Rakić.

Građani i zainteresovani mogu posetiti bazar do kraja dana.

Izvor: Radio Mitrovica sever; Foto: Radio Mitrovica sever

Vaskršnji bazarKiMKosovska MitrovicaPodrži me
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva