:

:

TV Most

clock

Februar 24, 2024   17:20

0

107

Humanost ne poznaje granice, klavir za studentkinju sa Kosova i Metohije

Humanitarna organizacija “Kosovsko pomoravlje” donirala je novi klavir, čija je vrednost 5.500 evra, Andrijani Stajić, iz Makreša, studentkinji prve godine Fakulteta umetnosti u Nišu.

Zahvaljujući donacijama prikupili smo 5.500 evra za novi “Kawai” pijanino koji je našoj Andrijani bio potreban za dalje školovanje, saopštili su iz ove humanitarne organizacije.

“Njan put iz Gornjeg Makreša, kod Gnjilana, do studija klavira bio je dug i zahteva mnogo truda i odricanja. Preko deset godina bavi se muzikom bez svog instrumenta i postiže vredne rezultate”, navode.

Čak je i prvi semestar na fakultetu uspela da završi vežbajući na školskom klaviru, kažu u Humanitarnoj organizaciji “Kosovsko pomoravlje”.

“Sada su njeni sati za vežbanje neograničeni, a radost neizmerna. Andrijana je iz malog sela na Kosovu pošla puna vere u svoju umetnost i talenat, a mi smo joj, zajedno sa vama, da li vetar u leđa za nove pobede”, poručuju.

Mladima sa Kosova i Metohije mnogo je važna podrška u obrazovanju kako bi hrabro sledili svoje želje, ocenjuju u H.O. “Kosovsko pomoravlje”.

“Mogućnosti za mlade, posebno studente, na KiM drastično su sužene u odnosu na ostatak zemlje. Zbog toga se kroz svoj rad trudimo da čujemo njihov glas i rešimo neke od problema, kako bismo ih motivisali da ne odustaju, ali i da ostanu u svojoj zemlji”, navode iz ove humanitarne organizacije.

Izvor: Radio Kontakt plus; Foto: kosovskopomoravlje.org

KiMHO Kosovsko PomoravljeAndrijana Stajić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva