:

:

TV Most

Foto: Radio Kosovska Mitrovica

clock

Avgust 03, 2020   13:40

0

90

Janković: Javne konsultacije sa seoskim liderima i civilnim društvom

Opština Zvečan organizuje javnu konsultaciju namenjenu predstavnicima civilnog društva i seoskim liderima koja će se održati elektronskim putem u sredu, 05. avgusta u 11:00 časova.

Cilj ove konsultacije jeste predstavljanje nacrta predloga projekta “Rekonstrukcija i adaptacija proizvodne hale za potrebe vatrogasne jedinice Zvečan” i dobijanje komentara i predloga građana o uređenju javnog prostora u neposrednoj blizini nove Vatrogasne stanice kao i kvalitetu pruženih usluga od strane vatrogasne jedinice u Zvečanu, saopštio je gradonačelnik Zvečana Vučina Janković.

“Prikupljeni podaci će omogućiti opštinskom timu da izradi konačan predlog projekta uvažavajući stavove i predloge, sa posebnim osvrtom na rodnu percepciju, u vezi adaptacije javnog prostora dok će vatrogasnoj jedinici omogućiti bolji pregled i planiranje budućih akcija i edukativnih programa koje su od opšteg interesa”, dodao je Janković.

U saopoštenju napominje da je Opština Zvečan u finalnoj fazi izrade predloga projekta “Rekonstrukcija i adaptacija proizvodne hale za potrebe vatrogasne jedinice Zvečan” u sklopu Instrumenta za kapitalna ulagnja (CIF). Novi objekat za potrebe vatrogasne jedince je planiran na lokaciji izvan gradskog središta, na katastarskoj parceli broj 111 KZ Matica (u Žitkovcu), koja je u vlasništvu Opštine Zvečan, kao i proizvodna hala, koja bi kroz predlog projekta predstavljala predmet rekonstrukcije i adaptacije, a u cilju unapređenja njihovog rada i efikasnijeg odgovora na sve učestalije požare i prirodne nepogode.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva