:

:

TV Most

clock

Januar 06, 2022   16:00

0

212

Jevtić: Jutros kada su građani krenuli na pričest ili u Badnjake, putem su sretali naoružane policajce sa dugim cevima i fantomkama

Predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić u saopštenju za javnost čestitao Badnji dan i Božić sugrađanima, izrazivši zabrinutost zbog jutrošnje akcija kosovske policije.

Jevtić je naveo da "danas, na Badnji dan i u susret Badnjoj večeri i sutrašnjem najradosnijem hrišćanskom prazniku Božiću, kao danu u kome vernici Srpske pravoslavne crkve obeležavaju rođenje Hristovo, moje emocije su pomešane, posebno nakon jutrošnje akcije Policije Kosova na nekoliko lokacija u našoj opštini".

"Jutros kada je većina građana krenula na pričest ili u Badnjake, putem su sretali nauružane policajce sa dugim cevima i fantomkama. Ne ulazeći u rad Policije i Tužilaštva moram da kažem da delim svu brigu i uznemirenost sa svima vama, mojim sugrađanima, i da sam podjednako nezadovoljan činjenicom da se baš danas u jednoj većinsko srpskoj sredini, relativno maloj po broju stanovnika, u kratkom vremenskom roku ponavljaju nemile slike na našim ulicama", napisao je Jevtić.

Kako je naveo "umesto da danas i sutra i narednih dana ovaj praznik proslavljamo na tradicionalan način, uz jasne poruke i želje da mir i blagostanje stigne do svih, mi smo nažalost opterećeni pritiscima koji, za mene lično i moje saradnike, ali i veliku većinu građana imaju itekako političku poruku koja je sve jasnija".

"Kao predsednik opštine Štrpce, odmah sam zatražio i održao hitan sastanak sa predstavnicima nadležnih institucija na kome sam im preneo svu zabrinutost i uznemirenost i ujedno jasno ukazao da su građani uznemireni i uplašeni, da su usled poslednjih dešavanja u opštini Štrpce primorani da se za slobodu i normalnost bore jedino na demokratski način, mirnim protestima kao vid jasne poruke da ne žele da žive više u strahu i neizvesnosti", naveo je Jevtić.

Jevtić je na kraju poručio da "mir nema alternativu i ma koliko pokušavali da nas slome moramo pokazati jedinstvo i snagu u ovim teškim momentima, baš kao uvek u prošlim vremenima".

"Neka nam ovaj najradosniji hrišćanski praznik da snagu u susret svim izazovima sa verom u izvesniju i mirniju budućnost! Srećan Božić svima koji slave. Mir Božiji, Hristos se rodi!".

 

ЈЕВТИЋ: МИР БОЖИЈИ, ХРИСТОС СЕ РОДИ! Штрпце, 6. јануар 2021. Поштовани суграђани, Данас, на Бадњи дан и у сусрет...

Posted by Општина Штрпце / Komuna Shterpcë / Municipality of Strpce on Thursday, January 6, 2022

Izvor: Kosovo online

JevtićBadnji danKiMROSUŠtrpce
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva