:

:

TV Most

clock

Mart 13, 2021   20:41

0

300

Kancelarija za KiM: Određivanje pritvora Dejanoviću nastavak represije nad Srbima na KiM

Očigledno je da institucije samouprave u Prištini nastavljaju represiju nad predstavnicima Srba na Kosovu i Metohiji i pokušavaju da ih montiranim procesima diskredituju, navela je Kancelarija za Kosovo i Metohiju u saopštenju reagujući na određivanje jednomesečnog pritvora gradonačelniku Klokota Božidaru Dejanoviću.

"Reč je o političkom progonu Dejanovića, koji za cilj ima pokušaj kriminalizacije političkih predstavnika Srba u pokrajini i bacanje ljage na veličanstvenu podršku Srpskoj listi za koju je na prethodnim izborima glasalo 96,14 odsto građana u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji", saopštila je Kancelarija. 

Dodaje se da "nikakvi pokušaji pravljenja lažnih afera, niti politički spinovi iz Prištine, ne mogu ukaljati podršku i poverenje koje Srpska lista uživa među građanima". 

Kancelarija za Kosovo i Metohiju zahteva od svih međunarodnih predstavnika da zaustave politički progon srpskih predstavnika.

Dejanoviću.Gradonačelniku srpske opštine Klokot Božidaru Dejanoviću, koji je uhapšen u petak, Osnovni sud u Prištini odredio je pritvor od 30 dana.  

Izvor: TV Most, saopštenje

Kancelarija za KiMKiMDejanovićpritvorKlokot
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva