:

:

TV Most

Foto: Kancelarija za KiM

clock

Septembar 19, 2023   21:07

0

128

Kancelarija za KiM: Poruke mržnje ispisane na školi u Klokotu nisu čin huliganizma, već ozbiljna pretnja

Kancelarija za KiM je večeras saopštila da je ispisivanje poruka mržnje na Osnovnoj školi "Sveti Sava" u Klokotu, koju pohađa više od 70-oro dece, još jedna zabrinjavajuća potvrda da je mržnja prema svemu srpskom, čak i deci, ideološka osnova politike Aljbina Kurtija, i da je opasnost od nekontrolisane destabilizacije i eskalacije nasilja sveprisutna na Kosovu i Metohiji.  

 

U saopštenju se ističe da grafiti koji slave terorističku organizaciju UČK nisu samo puki čin huliganizma, već ozbiljna pretnja, i da u prilog tome govori i činjenica da su u napadima albanskih ekstremista ove godine u dva navrata rane od vatrenog oružja zadobila srpska deca, što su i javnost i pravosuđe u Prištini tretirali gotovo kao najobičniji prekršaj. 

"Ako se oni koji pucaju na srpsku decu tretiraju kao počinioci saobraćajnih prekršaja, od čega imaju da zaziru oni koji sejući strah među srpskom decom zapravo žele da nateraju njihove roditelje na odlazak sa Kosova i Metohije? 

Kurtijevo odbijanje dijaloga i nespremnost da na Kosovu i Metohiji omogući uslove za normalan život srpskom narodu jeste implicitan poziv svakom albanskom nasilniku i ekstremisti da se ustremi na komšije druge nacije i vere, jer nasilje i ekstremizam su, u Kurtijevom poimanju sveta, očigledno pozitivne vrednosti, što je bez zadrške i javno potvrdio izrekavši da će Srbi da "pate i plate", stoji u saopštenju..

Kancelarija za KiM podseća da je ovo 128. etnički motivisan incident usmeren protiv Srba na Kosovu i Metohiji od početka ove godine, i jasna poruka da Priština ne namerava da učini ništa kako bi se situacija na terenu koliko-toliko normalizovala i Srbima omogućilo da žive bez strepnje i straha.

Izvor: TV Most, Saopštenje

KlokotgrafitiUČKškola
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva