:

:

TV Most

clock

Januar 30, 2024   8:14

0

81

Kijev: Rusija napala sa 35 dronova i raketama S-300, oboreno 15 dronova

Rusija je tokom noći lansirala ukupno 35 jurišnih bespilotnih letelica i dve navođene rakete na objekte energetske i vojne infrastrukture u blizini fronta i u drugim regionima Ukrajine, saopštilo je Vazduhoplovstvo Oružanih snaga Ukrajine.

Ukrajinski sistemi protivvazdušne odbrane uništili su 15 od 35 lansiranih dronova, navedeno je u saopštenju na Telegramu.

Za sada nije poznato šta se dogodilo sa dronovima koji nisu uništeni ni sa dve rakete za koje je ukrajinska vojska navela da ih je Rusija lansirala iz raketnih sistema zemlja-vazduh velikog dometa S-300, prenosi Rojters.

MO Rusije: Tokom noći neutralisan 21 ukrajinski dron iznad pet oblasti

Snage ruske PVO tokom noći su neutralisale 21 ukrajinsku bespilotnu letelicu iznad pet oblasti - Krima, Belgorodske, Brjanske, Kaluške i Tulske oblasti, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

Kako je navedeno, 11 dronova je uništeno iznad Krima, pet iznad Belgoroda, tri iznad Brjanske i po jedan iznad Kaluške i Tulske oblasti, prenosi RIA Novosti.

Načelnik Kaluške oblasti Vladislav Šapša izjavio je da su ostaci oborenog drona pali na krov nestambenog objekta na periferiji Kaluge, ali nije bilo ni povređenih ni požara.

Gubernator Sevastopolja Mihail Razvožajev rekao je da je jedna ukrajinska bespilotna letelica oborena iznad morskog područja kod Belbeka i dodao da nema oštećenja na infrastrukturi.

Nikiforov: Zelenski nije smenio Zalužnog

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski nije smenio načelnika generalštaba ukrajinske vojske Valerija Zalužnog, izjavio je pres sekretar Zelenskog, Serhij Nikiforov, demantujući pisanje pojedinih ukrajinskih medija.

Na pitanje Ukrajinske pravde da li je tačna informacija koja se pojavila u pojedinim medijima da je smena dogovorena, Nikiforov je odgovorio odrično.

"Zalužni definitivno nije smenjen, presednik ga nije otpustio", rekao je Nikiforov.

Na anonimnim Telegram kanalima, nalozima pojedinih političara i medija, pa i novinskih agencija, juče su se pojavile tvrdnje da je dogovoreno da Zalužni bude smenjen.

Ukrajinska pravda je objavila da joj je izvor iz ukrajinskog Saveta za nacionalnu bezbednost rekao da je Zalužni pozvan na razgovor.

"Njega su pozvali i ponudili mu drugu poziciju, možda kao ambasadora u nekoj zemlji. Odbio je. Nije bilo nikakvog predsedničkog ukaza", rekao je izvor.

Izvori bliski načelniku ukrajinskog generalštaba takođe su negirali su smenu Zalužnog.

Izvor: T a n j u g

RusijaUkrajinaratdronovirakete
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva