:

:

TV Most

clock

Mart 09, 2022   21:04

0

119

Konašenkov: Ukrajinski nacionalisti planiraju provokacije

Ukrajinski nacionalisti planiraju provokacije koje uključuju korišćenje toksičnih supstanci kako bi se Rusija okrivila za navodnu upotrebu hemijskog oružja, a za ovu svrhu je isporučeno oko 80 tona amonijaka u naselje Zolocev, severozapadno od Harkova, izjavio je danas portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

"U noći 9. marta ukrajinski nacionalisti su isporučili oko 80 tona amonijaka do naseljenog mesta Zolocev, severozapadno od Harkova, a prema svedočenju meštana koji su pobegli iz Zoloceva, nacionalisti su obučavani da izvedu napad hemijskim oružjem", rekao je Konašenkov, prenosi TASS.

On je ocenio da sve ovo dokazuje da ukrajinski nacionalisti spremaju provokacije koje uključuju korišćenje otrovnih supstanci s ciljem da okrive Rusiju za navodnu upotrebu hemijskog oružja.

Konašenkov: Uništeno 2.814 ukrajinskih vojnih ciljeva

Ruske oružane snage uništile su više od 2.814 ukrajinskih vojnih ciljeva tokom specijalne operacije, izjavio je danas portparol ministarstva odbrane Ruske Federacije Igor Konašenkov.

"Od početka operacije je uništeno 2.814 ukrajinskih vojnih ciljeva, uključujući 139 različitih sistema protivvazdušne odbrane S-300, Buk-M1 i S-125, 84 radarske stanice, 974 tenka i drugih oklopnih vozila, 104 višecevnih raketnih sistema, 359 jedinica terenske artiljerije i minobacača, 727 vojnih vozila i 97 dronova", rekao je Konašenkov, prenos TASS.

Izvor: T a n j u g

Igor KonašenkovRusijaUkrajina
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva