:

:

TV Most

Foto: Radio Kosovska Mitrovica

clock

Septembar 27, 2019   15:43

0

562

Konvencija SL u Zvečanu: Srpska lista – čuvar identiteta srpskog naroda na KiM

Uoči parlamentarnih izbora zakazanih za 6. oktobar, Srpska Lista nastavila je predizbornu kampanju konvencijom  koja je održana danas u Zvečanu. Sabrala nas je želja da se svi kao jedan u saradnji sa državom Srbijom borimo za ono što nam pripada - naše pravo na život, identitet, dostojanstvo i samopoštovanje, poručeno je sa konvencije.

Srbe, severno i južno od Ibra, ne deli ništa, a mnogo toga nas spaja. Među nama nema granica, ni geografskih, ni duhovnih kada se borimo za ono što je naše svi smo kao jedan. To je program Srpske liste.

“Jedinstvo na ovim izborima, naše jedinstvo ima ime i prezime. To je Srpska lista. Jedinstvo ima broj – to je 135. Na izborima 6. oktobra svi zajedno i jedinstveno da glasamo za naše ime i prezime, da glasamo za broj 135 jer ćemo jedino tako biti u prilici da odbranimo ono što je naše, naš cilj i interes”, poručio je na skupu potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić.

Gradonačelnik Zvečana Vučina Janković pozvao je okupljene da na predstojećim izborima pokažu jedinstvo kao i do sada.

“Samo zajedno možemo da se borimo i da branimo našu trobojku koja se ponosno i prkosno vijori sa našeg Zvečana”, rekao je Janković.

On je ukazao da se “borba ne vodi samo oružjem već se nekada vodi rečima, dijalogom, slogom i jedinstvom”.

“Već 20 godina pokazujemo i dokazujemo da smo spremni da jedinstveno branimo ono što nam pripada. Pravo na naše postojanje”, istakao je kandidat za poslanika Ivan Todosijević.

„Nema načina da ubijete volju srpskog naroda da se bori za svoje postojanje i svoja prava. Očekuju nas brojni izazovi i zato moramo biti jedinstveniji nego ikada. Srpska lista na ovim izborima mora odneti ubedljivu pobedu i osvojiti svih deset poslaničkih mesta, jer je Srpska lista jedini garannt trajne veze srpskog naroda na KiM sa državom Srbijom“, poručio je Todosijević i dodao da je glas za nekog drugog, glas za Kosovo bez Srba.

Samo pobeda Srpske liste jeste garant ostanka i opstanka na ovim prostorima uz podršku države Srbije, poručio je pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Petar Petković.

„Ovde, danas, na Krstovdan, dajemo zavet da Srpska lista mora da pobedi, jer pobeda Srpske liste znači  pobedu države Srbije, znači da srpske institucije ostaju, nastavak velikog investiocionog ciklusa države Srbije i znači da ćemo još lepše i bolje obonoviti Zvečan, Rajsku banju, Sunčanu dolinu, gradićemo stanove, borićemo se za našu Trepču“ rekao je Petković i dodao da opredeljenje za Srpsku, znači opredeljenje za budućnost.

Nedelja, 6. oktobar mora biti praznik srpskog jedinstva i dan pobede Srpske liste, poručeno je sa konvencije.

Izvor: TV Most

KiMZvečankonvencijaSrpska lista
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva